Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Kako skujšati

Tema: Nasilje, Prehrana in gibanje, Učenje

 • Ma

  Maša

  Maša

  Objavljeno: 22 nov. 2023 22:02

  Sem zelo debela v primerjavi drugih punc v mojem razredu Oz. moje starosti.Nazačetku 1.,2,in3 razreda je bilo dokaj normalno.Potem pa ko smo se bolj spoznali so začeli govorit grdo v meni.To sem zelo težko prenašala hotela sem se ubiti.Ko so starši videli zakaj gre sem bil 1leto šole od doma ko sem prišla v 6.razred pa spet isti problemi novi ljudi novo zbadanje bajta,čuft,pujsa..V 7. Razredu imam tega dopisa shujšala sem 5kg vendar ne zmorem več manj jest 1uro teka dve vadbeni vaji.Ampak tega nnezmorem več ker se morem hkrati učiti kar mi enako dela težave zato sem hujšala samo med počitnicami.Ker sedaj res ne zmorem usega ker sem lani skoraj padla razred zato se moram letos bolj potrudit in nimam časa za hujšanje in tek..

 • Uredništvo

  Damjana Žolnir

  Objavljeno: 24 nov. 2023 13:50

  Odgovor svetovalke:

  Draga obiskovalka spletne strani, zahvaljujem se ti za vprašanje in za zaupanje.

  Tvoje skrbi so velike in težke za mlado življenje, ampak skupaj mu bomo kos. Če sem prav razumela, se že četrto leto ukvarjaš s telesno težo, ki te močno ovira zaradi zbadanja sošolcev. Gotovo je hudo, ker nisi sprejeta med vrstniki. Tu bi morda lahko vsaj malo pomagala učiteljica - razredničarka, Daj, prosi starše, pojdite skupaj k njej na govorilne ure in če moreš, ji zaupaj, da ti ni do življenja, ker te zbadanje globoko rani vsak dan.  

  Zelo me veseli, ko berem, da ti je med počitnicami uspelo izgubiti 5 kg. Iz vsega srca ti čestitam! Tekla si in tudi telovadila in si uspela- bravo :)). Zdaj se posvečaš šoli - sem ponosna nate, da si želiš narediti razred. Razumem, zdaj hujšanje ni možno, ampak je pa možnost, da se udeležiš tedna hujšanja v zdravilišču Debeli rtič med počitnicami. Bi se tudi tebi, kot meni, zdelo to super? Preživeti teden na morju, skupaj z vrstniki iz cele Slovenije, ki so vsi pretežki, se torej borijo proti podobnemu zmaju? Če si si odgovorila z Ja, prosim, povej staršema, da imate to možnost. Osebna zdravnica bo poslala napotnico na zavarovalnico, ta jo bo odobrila, če boš samo rekla zdravnici, da to želiš. Seveda boste šli k tvoji pediatrinji vsi trije s staršema ali le z enim od njih. Je možno to izpeljati, kaj meniš? In to celo brezplačno :)).  

  Kar me pa najbolj veseli, so tvoji starši, ki te očitno razumejo in podpirajo. Skupaj boste zmogli tudi ta trd oreh "streti". Če te še kaj zanima, le vprašaj.  

  Pošiljam ti velik sončno objem in čakam tvoja nova vprašanja, 

  mag. Damjana Žolnir, dr.med., specialistka šolske medicine

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje