Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Kako naprej

Tema: Marihuana in druge prepovedane droge

 • Čl

  Človek123

  Človek123

  Objavljeno: 11 mar. 2022 16:12

  Vsebina je skrita.

 • Uredništvo

  Nuša Konec Juričič

  Objavljeno: 15 mar. 2022 09:39

  Odgovor svetovalke:

  Zdravo, dragi fant,

  hvala za tvoje sporočilo. Če prav razumem, si se ujel v skupino, ki ti ponuja in zdaj tudi prodaja drogo, na katero si se že navadil.

  A mi lahko zaupaš, za katero drogo gre in kako dolgo časa ter kako pogosto jo vzameš - to me zanima, ker praviš, da brez nje ne moreš več - to je nekoliko nenavadno, če, kot praviš, drogo jemlješ le nekaj dni.
  Moj prvi nasvet bi bil, da se glede učinkov te droge takoj obrneš na strokovnjaka za to področje; prosim sporoči od kje si, da ti lahko damo ustrezne naslove. Drugi nasvet se nanaša na to, da v celoti zapustiš družbo, ki te je napeljala na drogo. Če tega ne moreš storiti, ali se s tem v zvezi lahko obrneš na koga v šoli, npr. razrednika ali svetovalnega delavca?

  Če želiš, mi v zvezi s tvojim problemom lahko podrobneje pišeš na moj mail ali me pokličeš na telefon, kontakt obojega ti bodo dali v uredništvu. Tako bova lažje iskala ustrezne izhode iz situacije.

  Lepo te pozdravljam,

  prim. Nuša Konec Juričič, dr. med., specialistka javnega zdravja

 • Čl

  Človek123

  Človek123

  Objavljeno: 23 mar. 2022 17:18

  Droga je marihuana

 • Uredništvo

  Nuša

  Objavljeno: 01 apr. 2022 16:19

  Odgovor svetovalca:

  Živijo, dragi fant, oprosti za moj kasen odziv. Gre torej za marihuano. Marihuana ima lahko zelo različne učinke na človeka. Ti so na eni strani odvisni od tega, za kakšen pripravek konoplje gre - nekateri  vsebujejo zelo visoko količino snovi THC, ki vpliva na našo psiho; odvisno je tudi od tega, v kakšni obliki si marihuano dobil -  večkrat se namreč zgodi, da  ji proizvajalci primešajo še kakšne druge primesi, snovi, ki povzročijo močne učinke, podobne, kot si jih opisoval ti. In nikoli ne veš, kaj v resnici kupiš oz. ti prodajo preprodajalci. Poleg tega marihuana že sama po sebi (brez primesi) ne vpliva na vsakogar enako, nekateri doživijo zelo intenzivne in neprijetne občutke, drugi ne.       

  Nič nisi napisal, kako si zdaj, ali drogo še jemlješ, kako je z družbo, ki te je vpeljala v drogo, si se uspel s kom pogovoriti? Glede tvojih vprašanj iz prejšnjega sporočila velja enako, kot sem ti že odgovorila -  takoj opusti to družbo, prenehaj z jemanjem droge. Če tega več ne zmoreš sam, pojdi do strokovnjaka. Ne boj se strokovne pomoči, nihče te ne bo izdal, tu smo, da pomagamo. Še vedno te vabim, da mi pišeš na moj mail ali pokličeš na telefon, kontakte dobiš v uredništvu.  

  V upanju da si ok, te lepo pozdravljam, 


  prim. Nuša Konec Juričič, dr. med., specialistka javnega zdravja

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje