Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Kako naj punci povem, da mi je všeč?

Tema: Čustva, Komunikacija, Ljubezen in zaljubljenost

 • Pu

  Punca

  Punca

  Objavljeno: 15 apr. 2024 17:57

  Kako povem punci ki mi je všeč da mi je všeč če me je sram? 

 • Uredništvo

  Lea Figelj

  Objavljeno: 16 apr. 2024 08:55

  Odgovor svetovalke:

  Zdravo!

  Praviš, da ti je všeč dekle in bi ji to rad tudi povedal, vendar nisi še zbral poguma, ker te je sram.

  V tvojih letih je običajno, da se večina posameznikov začne srečevati z občutki naklonjenosti in zaljubljenosti, ko nam je nekdo všeč. Prav tako pa je zelo normalno in pogosto tudi, da nas je velikokrat sram in strah povedat na glas, kako se počutimo - še posebej osebi, ki nam je všeč.

  V kolikor se ti zdi, da je to, da ogovoriš dekle in ji poveš, kako se počutiš, še prevelik korak zate, ji lahko na drugačen način pokažeš, da ti je všeč. Lahko ji podaš nekaj komplimentov ali zanjo storiš kaj lepega - to ji bo dalo jasno vedeti, da si zainteresiran, tebi bo pa najverjetneje sčasoma postalo bolj udobno, da boš lahko zbral pogum in ji povedal, kako se počutiš. Če pa meniš, da si pripravljen na pogovor z njo, ti svetujem, da za pogovor izbereš primeren čas in trenutek. Pomembno je, da se ti počutiš udobno, tako da se mi zdi najbolje, da ta pogovor izvedeta na samem. Lahko jo na primer povabiš na sprehod ali na sladoled. Čeprav je težko, bodi samozavesten ter bodi do dekleta iskren in ji povej, da ti je všeč in da te zanima, če ona čuti enako. Pomembno je, da ostaneš do nje spoštljiv in potrpežljiv, saj morda ne bo imela takojšnjega odgovora in bo trajalo nekaj časa, da se odloči, kako se sama počuti. 

  Vedeti pa moraš, da obstaja možnost, da ona ne čuti enako. V tem primeru bi rada, da veš, da to ne pomeni, da nisi vreden ljubezni, ali da je s teboj kaj narobe. Vsi smo si različni in si želimo drugačnih stvari in čeprav morda ona ne čuti enako, sem prepričana, da nekje obstaja oseba, ki te bo imela najraje in te bo sprejela točno takšnega kot si. Kakorkoli, želim ti, da bi zbral pogum in dekletu povedal, kako se počutiš, ter da bi se izšlo kar se da dobro.

  Upam, da sem ti vsaj malo pomagala. Lepo bodi in vso srečo! :)

  Lea Figelj, dipl. psih. (un)

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje