Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Kako lahko popravim matematiko

Tema: Učenje

 • Pi

  Pia

  Pia

  Objavljeno: 15 apr. 2024 18:37

  Pozdravljeni,

  Imam tezavo pri matematiki in res jo hocem narediti letnik in matematiko in ne vem kako se naj lotim učenja da popravim ocene za nazaj casa nimam dovolj.

  Hvala 

  Lep pozdrav

  Pia

 • Uredništvo

  Živa Pirc

  Objavljeno: 17 apr. 2024 08:06

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena Pia,

  vesela sem, da si se obrnila na našo svetovalnico za pomoč pri matematiki. Razumem, da ti situacija lahko deluje stresna, še posebej, ker čutiš, da ti zmanjkuje časa. Verjamem, da se počutiš ujeto in ne veš, kaj storiti.

  Za začetek je pomembno, da si organiziraš učenje. To lahko storiš tako, da si razdeliš učno snov na manjše dele. Vsak dan se posveti določenemu poglavju ali temi, ki jo moraš obnoviti. To ti bo pomagalo, da se snov zdi manj obsežna in lažje obvladljiva.

  Nadalje, pri učenju je ključno, da si vzameš čas za reševanje nalog. Pri matematiki je praksa oz. reševanje nalog zelo pomembno. Ko rešuješ naloge, poskušaj razumeti, zakaj je določen odgovor pravilen in si zapiši korake, ki vodijo do rešitve. Če naletiš na težave, si lahko poiščeš dodatna pojasnila v učbenikih, na spletu ali prosiš za pomoč učitelja ali sošolce. Če je možno lahko v lokalnem okolju poiščeš tudi inštrukcije, če v šoli to ne bi bilo možno.

  Morda bi ti koristil tudi študijski načrt, kjer bi si za vsak dan zapisala, kaj nameravaš narediti in si tako vizualno prikazala napredek. Prav tako ne pozabi na kratke odmore med učenjem, da si malo odpočiješ in si osvežiš misli.

  Če občutiš, da kljub trudu ne napreduješ, kot bi želela, pa ne oklevaj in poišči pomoč učitelja ali pa se morda vključi v skupinsko učenje, kjer vam lahko medsebojna podpora in razlaga snovi pomaga razumeti zahtevnejše dele. Lahko se pogovoriš tudi z učiteljem matematike in mu zaupaš, kako se počutiš. Morda lahko skupaj poiščeta rešitev, ki bi ti ustrezala. Obrneš se lahko tudi na šolsko svetovalno službo, kjer boste skupaj poiskali rešitev zate.

  Verjamem, da je trenutno zelo težko, saj te je strah, da bo zmanjkalo časa. Ne pozabi, pomembno je, da ostaneš vztrajna in hkrati poiščeš pomoč, ko to potrebuješ. Verjamem, da z malo organizacije in prizadevanja lahko dosežeš želene rezultate.

  Držim pesti zate!

  Živa Pirc, mag. psihologije

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje