Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

kaj se je zgodilo z mojo čeljustjo?

Tema: Ustno zdravje

 • bi

  biologinja

  biologinja

  Objavljeno: 06 jan. 2024 09:42

  Dober dan. Zanima me sledeča zadeva. Pred prb. 2 mesecema se mi je prvič pojavila huda bolečina v čeljusti, ko sem odprla usta mi je začelo pokati v sklepu v čeljusti, nisem mogla zehati in bilo je res grozno. To je trajalo 1 teden potem se je nehalo. Zdaj je pred 3 dnevi spet nazaj izbruhnilo in mislim, da v hujši obliki. Poleg tega, da ne morem zehati ne morem jesti tudi jabolka npr. ko vgriznem v jabolko (ne narezano na koščke) me noro zaboli in ne morem jesti. Zelo me skrbi kaj je narobe, zelo me boli levi sklep v čeljusti bolj od desnega in še malo uho, če je to kaj povezano. Tudi, ko sem šla včeraj od pouka in se zasmejala se mi je zdelo, da se mi je nekaj premaknilo noter. Je kaj narobe? Zakaj je morem na široko odpirati ust  zaradi tega? Kako bo šlo naprej? Drugače nikoli nisem imela nekih posebnih težav glede čeljusti ali kakšne poškodbe. 

  Hvala vam za odgovor. 

 • Uredništvo

  _izbrisan uporabnik_

  Objavljeno: 09 jan. 2024 08:33

  Odgovor svetovalca:

  Pozdravljena,  

  glede na opisano je težava najverjetneje v čeljustnem ali tako imenovanem temporomandibularnem sklepu, zato bo najbolje, da o tem čim prej obvestiš svojega zobozdravnika in se dogovoriš za pregled. Vsekakor se lahko pozdravi z ustrezno terapijo.

  Vse dobro!  

  Lep pozdrav,

  dr. Stella Sekulić, dr. stom., spec.

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje