Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Kaj naj storim??

Tema: Jaz na spletu, Ljubezen in zaljubljenost

 • Ku

  Kumara

  Kumara

  Objavljeno: 28 jun. 2022 19:53

  Vsebina je skrita.

 • Uredništvo

  Anja Mikl

  Objavljeno: 04 jul. 2022 00:18

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena, 

  hvala, da si se s svojim vprašanjem obrnila k nam. Morda naj na začetku napišem, da se mi zdi dobro, da si iskreno izrazila svojo voljo in jo posledično poskušala skomunicirati. 
  Posledica zavrnitve je lahko dostikrat jeza, razočaranje, žalost in je odraz počutja in drugih kompleksnih dejavnikov v povezavi z osebo, ki je doživela zavrnitev. Morda je kaj od naštetega občutil fant in je posledično tako reagiral. Kaj pa ti misliš? 

  Pišeš, da si mu situacijo poskusila razložiti, vendar v sporočilu tudi omenjaš, da nočeš, da bi vedel, da do njega nekaj čutiš, saj nisi pripravljena na zvezo. Nisem najbolj prepričana, da pravilno razumem, zato bi bila vesela, če mi še malo pojasniš, kako si skušala skomnicirati ter ali si bila pri svojem komuniciranju iskrena do sebe in njega oz. ali si mu to tudi povedala? Namreč, če se želiš z nekom družiti in iti ven še to ne pomeni, da moraš biti v zvezi, je pa morda super priložnost, da še v živo spoznaš osebo. Zdi se mi pa dobro, da tudi po resnici poveš, da ga želiš npr. še spoznati in da še na kaj več nisi pripravljena ali pa, da se želiš samo pogovarjati preko sporočil še nekaj časa (dajem samo primere, seveda je to odvisno od tvojih želja). Kaj meniš? Bi zmogla kaj takega? 
  Prav tako verjamem, da ta sporazum ne bo uničil prijateljske vezi, ki sta jo uspela vzpostaviti.

  Morda je ta situacija celo odlična priložnost, da lahko oba vadita obliko komuniciranja, ki ji pravimo asertivno komuniciranje. Pri tej obliki komuniciranja izhajamo iz sebe, vendar smo do drugega spoštljivi. Npr. če ne želimo iti z nekom ven, ker na to še nismo pripravljeni, tvorimo sporočila v smislu: "Hvala, da si me povabil ven, vendar še nisem pripravljena na to, da bi se s teboj videla v živo." Dajem samo primer. Ali meniš, da bi morda bila takšna oblika komunikacije smiselna tudi v tvojem primeru?  

  V pričakovanju odgovora te prijazno pozdravljam! 

  Anja Mikl, mag. psihologije

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje