Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Kaj naj naredim?

Tema: Čustva, Komunikacija, Odnosi v družini

 • Št

  Študentka123

  Študentka123

  Objavljeno: 26 sep. 2022 21:34

  Vsebina je skrita.

 • Uredništvo

  Polona Kuzman

  Objavljeno: 06 okt. 2022 08:24

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena.

  Glede na opis, težko povemo natančno kaj se bo zgodilo, saj ne vemo ali se imata starša namen razvezati in urejati starševska razmerja ali se bosta odločila za strokovno pomoč pri graditvi partnerskega odnosa in posledično boljšega starševskega odnosa ali ne bosta naredila nič kakor praviš, da je trenutno. Vsekakor je center za socialno delo tisti, ki pomaga otrokom in staršem na predlog kogarkoli v družini.

  Zato ti predlagamo, da se najprej obrneš ne tistega starša, ki te bo lažje razumel in naredil odločitev za boljšo situacijo vas vseh in sam stopil na pristojni center za socialno delo. V kolikor ne, se lahko obrneš sama na center za socialno delo. Za vse otroke je možen umik v krizni center za mlade tudi za tiste, ki se še šolajo in so v srednji šoli ter stari več kot 18.let. Če si študentka pa je umik v krizni center nemogoč, je pa vsekakor mogoč za vse sorojence. Strokovni delavci, ki delamo na področju družine pridemo tudi na dom, napovedano ali nenapovedano.

  Vsekakor so možne rešitve, zato začni postopoma. Najprej pogovor s staršem, ki je bolj razumen, nato se obrni na center za socialno delo in se zaupaj v vsem. Obrneš se lahko na strokovno delavko, ki dela na področju Prve socialne pomoči. Stiskamo pesti za vas.

  Polona Kuzman, univ. dipl. sociologinja in varstvoslovka

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje