Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Kaj naj naredim ?

Tema: Čustva, Nasilje, Odnosi v družini, Stres in anksioznost

 • Zo

  Zoja

  Zoja

  Objavljeno: 19 apr. 2024 15:19

  Moj dedi je zelo nesramen pac ima problem z jezo ne dolgo nazaj sva se skregala a mi vedno recem da sem za njega mrtva potem se pred tem me je pogosto klical Satan , mi govoril da me sovrazi in da zmano noce nic a me se vseeno pelje v solo in pride po mene potem pa mojo omo je kap in ima demenco in se pogosto skregata vlece Jo za uhe itd. Ne vem kaj naj naredim k psihologu noce k psihijatru pa se manj 

 • Uredništvo

  Tina Toman

  Objavljeno: 24 apr. 2024 12:03

  Odgovor svetovalke:

  Zoja pozdravljena!

  Predvidevam da z dedkom in babico živite skupaj oziroma nekje blizu, glede na to, da te vozi v šolo. Verjamem, da ti njegovo početje in besede, ki jih izreče niso všeč. Prav tako, dedek to ne bi smel početi. Imaš morda možnost, da bi v šolo hodila peš, se vozila s šolskim prevozom? Tako bi se lahko izognila "druženju". Vsekakor se mi zdi pomembno, da se o tem pogovoriš s staršema. Odrasli so tisti, ki te morajo zaščititi. Lepa gesta je, da dedka spodbujaš, da bi se obrnil po pomoč, vendar vedi, da je to njegova odločitev in sam nosi posledice za to kar počne. Lahko, da je tudi sam v stiski. A starša vesta, da se neprimerno vede do babice? Če ne, jima povej tudi to. Prav je, da se zaščitijo tudi starejše osebe, še zlasti, če so same nemočne. Nikakor pa to ni tvoja stvar. Ne jemlji si prevelikega bremena nase. To so odnosi med odraslimi in njihova odgovornost je kako se vedejo.

  Vse dobro!

  Tina Toman, prof. sociologije in uni. dipl. politologinja

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje