Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Kaj naj naredim?

Tema: Čustva, Komunikacija, Ljubezen in zaljubljenost, Odnosi s prijatelji in vrstniki

 • Ka

  Kaj naj naredim

  Kaj naj naredim

  Objavljeno: 25 maj 2023 21:29

  Pozdravljeni. Pišem vam, ker sem že od 4 razreda Zaljubljena v dečka(D) , ki je starejši od mene za 2 leti. Sedaj sem v 7.r. on pa je v 9.r. še malo pa bo njegov razred odšel z naše šole zato sem žalostna saj so oni tudi moji najboljši prijatelji in poleg tega me še zadnje čase hecajo o njemu in še enem fantu tudi z njegovega razreda(M) in poleg tega kar me o obeh hecajo mi še govorijo da bi z M-jem bila odličen par. Z obema imam zelo veliko skupnega z obema se zelo dobro razumem in cel čas mislim na D-ja ko  pa gledam motocross ker že 1 leto in 6 mesecev obožujem motorje in M tudi obožuje motore in me zato hecajo o M-ju samo D tudi obožuje motore ampak z obema pa imam skupne še 4 iste stvari z M- jem se vikokrat pogovarjava o motocrossu. Torej moj glavni problem je da me prijatelji hecajo o D-ju že 2 leti o M-ju pa 1 leto in zelo rada bi bila skupaj z D-jem samo imam občutek da je poleg D-ja še v mene M in vsako noč sanjam o D-ju vmes pa o celem 9 razredu in kako smo šli na sprehod potem smo zagledali motokros in še nekdo nas je lovil pa smo si vzeli vsak svoj kroserji in smo se peljali to so bile moje najboljše sanje ker smo z kroserji skočili prek velikega zidu in ko smo bili na varnem me je D poljubil z M-je pa sem ostala najboljša prijateljica. Prosim za čim hitrejši odgovor saj ne vem kaj naj naredim oba z D-jem sva sramežljiva ampak občutim da je D v mene  tudi zaljubljen je pa tudi po vsej verjetnosti M v mene zaljubljen mislim da imajo prijatelji prav da sta oba zaljubljena v mene in še malo pa odidejo iz naše šole fejs jih bom pogrešala ampak pred tem kot pa odidejo hočem biti skupaj z D-jem in še naprej ostati najboljša prijateljica z M-jem tako da prosim za ČIMPREJŠNJI ODGOVOR KER NE VEM KAJ NAJ NAREDIM

 • Uredništvo

  Polona Kunstelj

  Objavljeno: 01 jun. 2023 10:22

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena,

  tole tvoje vprašanje sem morala kar nekajkrat prebrati, da sem lahko vsaj približno razumela tvoje dileme. Če sem prav razumela, si zaljubljena v D, a hkrati imaš veliko skupnega tudi z M, vsi trije se navdušujete nad motorji. Najverjetneje je tudi M zaljubljen vate. Če sem prav razumela tvoje dileme, si želiš biti skupaj z D-jem, a hkrati bi si želela za najboljšega prijatelja tudi M-ja.

  Glede na način tvojega pisanja bi rekla, da se v tvojih možgančkih dogaja pravi vihar. Pričakuješ hiter in pravzaprav takojšen nasvet. Žal ti ga jaz nikakor ne morem dati. Morala boš iskati odgovore izključno in zgolj samo v sebi. Morda ti bo odgovor na tvoje dileme lažje poiskati z naslednjimi vprašanji: Ob katerem fantu se počutiš varno? Sprejeto? Torej takšno, kot si. Brez da bi se ti posmehoval, če tudi vprašaš tisto, česar ne veš. S katerim te povezuje več skupnih interesov? Zanimanj? Kdo je tisti, ki te pozorno posluša in te ne prekinja, ko pripoveduješ? Kaj bi ti pa svetovala tvoja mama/brat/sestra?

  Nekoč mi je prijateljica rekla, da če se za nikogar ne morem odločiti, potem nihče ni pravi. Bila sem strašno užaljena. Pa jezna tudi. A imela je še kako prav.

  Kako pa boš povedala D-ju, da si vanj zaljubljena? No, tudi tu boš morala utirati svoje lastne poti. Izbirati lastne besede. In tako, kot boš naredila, bo vsekakor najboljše. To bo vajina najboljša zgodba. Bodi pogumna. Seveda smo ranljivi, ko izpovedujemo čustva, a življenje je na strani pogumnih.

  Če si se odločila za D, je vsekakor pošteno, da M-ju poveš. Bodi sočutna. Povej mu na takšen način kot bi želela, da nekdo pove tebi, da ni zaljubljen vate, temveč v tvojo prijateljico.

  In še nekaj, če ti je situacija vsaj malo v veselje in ponos, saj sta kar dva fanta zaljubljena vate, ne bodi nikar prevzetna.

  Kako se bo M odločil, potem ko bo zavrnjen, je njegova odločitev. V vsakem primeru mu ne bo enostavno. Morda bo potreboval čas. In se bo ponovno družil z vami, morda se bo odločil za drugo družbo, saj mu bo druženje s tabo in tvojim fantom preveč boleče.

  Predlagam ti, da si za nekaj dni vzameš premor od obeh, se umakneš, in dobro razmisliš. Verjetno bo odločitev potem lažja.

  Želim ti modro odločitev.

  Srečno! In srčno!

  Polona Kunstelj, univ. dipl. socialna pedagoginja

 • Ka

  Kaj naj naredim

  Kaj naj naredim

  Objavljeno: 01 jun. 2023 15:17

  Pozdravljeni. Hvala za odgovor, sem imela par dni premora od vsega sicer hodila sem v šolo samo nič nisem o tem govorila ali karkoli. On že ve da sem v nega. In res Vam hvala za nasvet. Zdaj ko sem videla vaš nasvet imam že nekaj v mislih res ste mi dali v razmislek. Sem že dobila vse odogovore na tista vprašanje kar ste jih napisali pri nasvetu. SITUACIJA SE ŽE MALO REŠUJE, MALO ŠE POČAKAM KAJ BO KATERI NAREDIL SAJ SEM PREJŠNJIČ SLIŠALA DA JE D POGOVARJAL Z MOJO SESTRIČNO GLEDE MENE IN JI REKEL DA NAJ MENI NE POVE O TEM SAMO HVALA BOGU ME NOBEDENNI VIDEL IN ZDAJ VE ŠE VEČ O MENI(kaj me interesira,...,ker ni bil prepričan) IN MISLIM DA DOBRO NAPREDUJE. Lep pozdrav lepo bodite.

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje