Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Jutranja tableta

Tema: Najstniška nosečnost, Telesno dozorevanje

 • Pa

  Paranoja

  Paranoja

  Objavljeno: 23 maj 2024 07:15

  Imela sem nezaščiten spolni odnos, žal kot posledica burne noči kar neizmerno obžalujem in si želim da se nebi nikoli zgodilo, osebo sem poznala že nekaj časa tako da ni bi popolni tujec, me je pa prizadelo da je izkoristil priliko. Ni mu prišlo noter ampak sem vseeno zjutraj šla po jutranjo tableto in jo vzela (nekaj ur za odnosom). Nekaj dni za tem sem dobila krvavitev, bila je zelo temna in močna ter je trajala skoraj 5 dni (toliko kot ponavadi moja menstruacija). Ko sem preračunavala za nazaj sem verjetno ravno takrat vstopila v plodno obdobje. Moja menstruacija mi sedaj zamuja, imam sicer znake (nekoliko napet trebuh v predelu maternice in blažji krči). Sem naredila test nosečnosti in je bil negativen, upam da mu lahko zaupam.

  Skrbi me moja odsotnost menstruacije. Sicer sem v dobi odraščanja imela zelo ne redne menstruacije, ki pa so se po prenehanju uporabe kontracepcije ustalile. Sedaj mi menstruacoja zamuja probližno 2 tedna. Je pa tudi res da sem v preteklem mesecu dokaj na hitro izgubila veliko telesne teže zaradi živcev (7kg). Nevem ali je tableta prijela ali ne, test je bil negativen moje menstruacije pa še vedno ne. Kaj sploh lahko storim oz. koliko časa lahko čakam da pride?

 • Uredništvo

  Tinkara Srnovršnik

  Objavljeno: 27 maj 2024 12:55

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena,

  vsekakor ponovi test na nosečnost, če menstruacije v tem času še nisi dobila. Jutranja tabletka lahko "zamakne" tvoje sicer redne menstruacije, je pa vsekakor prav, da si jo vzela tako kmalu po nezaščitenem odnosu.

  Lep pozdrav.

  Tinkara Srnovršnik, dr. med., specialistka ginekologije in porodništva

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje