Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Izgled in samopodoba

Tema: Telesna samopodoba, Zdravje in bolezni

 • sk

  skrivnostnapikica

  skrivnostnapikica

  Objavljeno: 24 nov. 2022 07:07

  Imam problem s samopodobo in sicer se gre za nekaj glede mojega videza. Saj s svojim videzom sem v večini zelo zadovoljna, ampak imam pa eno skrivnost za katero zaenkrat vesta samo dve moji prijateljici. Na dojki imam kožno znamenje in mene je zaradi tega zelo sram. Ni zelo zelo veliko, je pa še vseeno kar veliko. Zdravniki so rekli, da ni nič narobe ampak če bi si dala odstranit, bi ostala brazgotina in bi bilo verjetno še slabše. Na srečo je na takšnem mestu, da ga imam lahko ves čas skrito. Si pa sploh ne predstavljam, da bi imela fanta ker bi enkrat verjetno prišlo tudi do tega, da bi me videl. Mene je ful strah, da bi se mu zdelo moje znamenje odbijajoče ali pa da bi mislil da sem grda. Pa kaj če bi še komu povedal, zakaj bi šla narazen. Mogoče bi zaupala kakšnemu fantu, ki bi bil res ljubeč in prijazen ampak takšnega še zaenkrat nisem spoznala. Moji prijateljici sta rekli, da paničarim in da popolnega fanta ne bom nikoli našla. Ena mi je celo rekla, naj kdaj probam iti v savno ali pa poleti na morju malo modrček zrahljam, ko se sončim. Že nekaj časa razmišljam o tem, pa ne vem ali je dobra ideja ali ne. V savno bi mi bilo čudno iti kar sama, na morje gremo pa z družinskimi prijatelji in si spet ne predstavljam, da bi ravno pred starši, drugimi fanti in atijevimi prijatelji poizkušala kaj takšnega, čeprav bi mogoče ravno to pomagalo?

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje