Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Hujšanje

Tema: Prehrana in gibanje

 • An

  Anci

  Anci

  Objavljeno: 23 maj 2023 16:04

  Pozdravljeni!

  Najprej bi sem vam rada zahvalila za vse odgovore, če boste že imeli čas odgovriti na mojega. Ne želim izdati svojega imena pred vso javnostjo, zato mi rečite kar Anci. Bliža se poletje, jaz pa še vedno nisem zadovoljna s svojo postavo. Tega ne želim nikomur povedati, saj me je sram, zato hujšam na skrivaj. Vmes sem tudi že odnehala in se prepričevala, da sem vredu, tudi če nisem čista suhica. Ampak vedno me je potem prevladalo to, da želim biti suha. Pa saj ne, da bi bila rada taka, da bi se me videle same kosti, to vem da ni lepo, niti zdravo. No problem je v tem, da kar na noben način ne morem shujšati. Telovadim, gibam se zunaj, a očitno ne dovolj. Tudi jem bolj zdravo, ampak se še vseeno zelo velikokrat pregrešim. Nisem spet tako predebela, ampak glede na mojo velikost zagotovo vsaj malo preveč, toliko, da se ne počutim najbolje v svojem telesu. Rada bi shujšala predvsem v trebuh in v noge, lahko tudi v roke. Ali morda veste kako bi lahko hitreje shujšala, ampak vseeno zdravo-v roku enega meseca, oz. kaj mi predlagate? 

  Še enkrat res hvala za odgovore in lep pozdrav.

  Anci

 • Ta

  Tadej

  Tadej

  Objavljeno: 24 maj 2023 10:50

  Sliši se, kot da imaš majhen problem s samopodobo. Ne obremenjuj se toliko s tem, kaj si mislijo drugi. Verjetno si nič kaj ne mislijo, vse to si ustvarjaš v svoji glavi.

  Glede hujšanja ti predlagam, da verjameš, da lahko shujšaš in da boš tudi shujšala. Če boš mislila, da ne moreš, potem tudi ne boš mogla. Hrana je bolj pomembna kot sama vadba, zato zmanjšaj količino zaužite hrane. Seveda pa ne pozabi na vadbo. Priporočam ti tek, hojo v hribe, kolesarjenje, rolanje, plavanje itd. To so kardio vaje.

 • Uredništvo

  Lucija Gobov

  Objavljeno: 24 maj 2023 13:02

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena Anci,

  vidim, da si prijazna, pametna punca in te kot takšno doživlja in ceni tudi tvoja okolica. Zagotovo ne opazijo kakšnega odvečnega kg, če ga sploh imaš.

  Če pa je res kakšen kg preveč, in da se boš bolje počutila, pa nekoliko (ne veliko) zmanjšaj obroke, predvsem pa se odpovej sladkim jedem in pijačam. V naravi si privošči tek, hojo v hrib, kolesarjenje, doma pa redno delaj vaje za mišično moč – vaje za trebuh, hrbet, roke, noge… Postava je najlepša, če so vse mišične skupine skladno razvite.

  Vse lepo ti želim.

  Lucija Gobov, dr. med., specialistka pediatrije

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje