Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

hudi glavoboli

Tema: Zdravje in bolezni

 • gl

  glavobolka

  glavobolka

  Objavljeno: 13 feb. 2024 16:24

  Dober dan. Imam eno težavo in res ne vem kaj naj naredim. Vem, da so občasni galvoboli normalni ampak to kar se meni dogaja pa po pojem mnenju ni preveč normalno. Naenkrat dobim hud glavobol običajno v predelu čela in sencih, V sencih mi utripa, zaradi glavobola postanem naenkrat tako "izčrpana" da naenkrat ne morem več nič npr. učim se in kar naenkrat  dobim glavobol postane tako hud, da skorajda v momentu zaspim ali pa ne morem drugega kot zapreti oči. Vem, da  se sliši čudno ampak to se mi realno dogaja. Res je zaskrbljujoče, ker je naenkrat tako hudo, nisem sposobna govoriti in ne znam dobro oblikovati besed izgledam kot, da se mi blede in dobim rdeče okoli oči in postane bleda. Ko kaj pišen tudi besede pišem narobe in to izgleda zelo čudno, ker jih tudi narobe oblikujem. Da sploh ne govorimo o branju v tistem trenutku npr. se učim in me tako boli glava da sploh ne vem kaj si berem. To traja odvisno lahko 1 uro ali dlje. So to migrene? Kolikor vem je zanje značilna bolečina v sredini glave mene pa tako boli v čelu in sencah. Pojavlja se mi kadar koli odvisno lahko 2 krat tedensko lahko večkrat dnevno. V tistem grem pit tekočino pa mi ne pomaga, tudi počitek ne pomaga nekaj dosti v tistem me tako glavobol izčrpa, da se samo vležem kjer koli je in ne morem nič. 

  Kaj sploh je to? Kako si naj pomagam?

 • Uredništvo

  Miljen Vidaković

  Objavljeno: 21 feb. 2024 12:16

  Odgovor svetovalca:

  Zdravo.

  Ja, res zgleda kar komplicirana zadeva. Težko je tako, preko spleta, brez pregleda in detajlne anamneze, govoriti o vzrokih težav ter reševanju le-teh. Sicer pa glavoboli ponavadi imajo en vzorec pojavljanja.

  Tisto kar lahko sama narediš, da probaš že sama najti razlog za pojavljanje tako, da vodiš za en mesec dnevnik glavobolov. Resnično neverjetno je, kako se lahko, tudi v najbolj nemogočih primerih, z dnevnikom glavobolov opazi nek vzorec, sprožilec, ki potem omogoči reševanje težav, ki so prej lahko trajale leta.

  Tukaj je primer dnevnika.

  Miljen Vidaković, dr. med, specialist družinske medicine

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje