Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

fant11

Tema: Komunikacija, Ljubezen in zaljubljenost

 • zu

  zuzuz

  zuzuz

  Objavljeno: 27 mar. 2024 20:11

  Vsebina je skrita.

 • Uredništvo

  Živa Pirc

  Objavljeno: 07 apr. 2024 07:51

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena,

  razumem, da si v situaciji, ki lahko prinese veliko vprašanj in morda tudi nekaj negotovosti. Ko nam je nekdo všeč, si pogosto želimo razumeti vse o tej osebi, vključno z njegovimi občutki do nas in njegovo spolno usmerjenostjo. Včasih pa lahko naša opažanja in domneve o drugih ljudeh privedejo do zaključkov, ki niso nujno točni.

  Pomembno je razumeti, da način, kako se nekdo obnaša ali s kom se druži, ne pove vsega o njegovi spolni usmerjenosti. Ljudje imajo različne načine izražanja in različne kroge prijateljev, ki ne odražajo nujno njihove spolne usmerjenosti. Prav tako je pomembno, da vsakomur omogočimo, da se izrazi in identificira na način, ki se mu zdi najbolj pravilen, ne da bi ga sodili ali kategorizirali na podlagi stereotipov.

  Pomembno je, da ohranjaš spoštovanje in podporo do njega kot prijatelja. Prava prijateljstva so tista, kjer lahko vsak izraža svojo resnično naravo brez strahu pred sodbami.

  Če se počutiš negotovo ali potrebuješ dodatno podporo, se lahko obrneš na odraslo osebo, ki ji zaupaš, ali strokovnjaka, npr. Tom telefon (116 111) ali na šolskega svetovalnega delavca. Vedno je dobro imeti nekoga, s komer lahko deliš svoje misli in občutke.

  Upam, da ti je ta odgovor v pomoč. 

  Želim ti vse dobro,

  Živa Pirc, mag. psihologije

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje