Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Fant

Tema: Ljubezen in zaljubljenost, Odnosi v družini, Razmišljam in imam stališča

 • Ja

  Jana

  Jana

  Objavljeno: 19 mar. 2023 01:09

  Zivjo

  Ze 7 mesecov imam fanta in da sem povedala starsem sem potrebovala kar nekaj casa ker nisem vedela kako bodo to sprejeli. Bili so veseli.Potrebovala bi nasvet kako bi ga lahko predstavila doma ker nocem da bi izpadlo prevec cudno. Zelim pa si da bi lahko kdaj sla k njemu ali da bi on prisel k meni.

  hvala

 • Uredništvo

  Maruša Grešak

  Objavljeno: 26 mar. 2023 18:13

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena Jana, 

  Najprej bi se ti rada opravičila za pozen odziv. Razumem, da ti je fanta nerodno predstaviti staršem in da se mogoče tudi ti bojiš spoznati njegove starše. Glede na to, da si doma že povedala, da imaš fanta in so bili tvoji starši tega veseli, pa si predstavljam, da se ga tudi veselijo spoznati. Si mogoče z njimi govorila o tem, da bi ga rada pripeljala domov, vendar se bojiš, da bi bilo čudno? Mogoče bi ti takšen pogovor lahko pomagal, da se boš počutila manj na trnih.

  Kar ti lahko svetujem je še, da če ti bo postalo malo nerodno, to enostavno sprejmeš. Čisto normalno je, da ti je malo neprijetno domov pripeljati prvega fanta. Marsikdo se počuti enako. Gre namreč za novo situacijo v katerih je prisotno cel kup dvomov, ki se nam takrat pletejo po glavi. Čeprav so ti občutki neprijetni, pa niso škodljivi in pred njimi ni treba bežati. Lahko ti zagotovim, da bodo čez čas zbledeli in da se boš lahko sprostila. To se bo zgodilo še hitreje, če boš te občutke sprejela, namesto, da jih odrineš. Kot sem omenila na začetku, pa se o strahu, ki si ga omenila, lahko pogovoriš tudi s starši.  

  Lep pozdrav, 

  Maruša Grešak, mag. psihologije

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje