Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Fant

 • Oo

  Oooo

  Oooo

  Objavljeno: 28 jun. 2022 06:58

  Dan 

  kako naj pustim fanta?

 • Uredništvo

  Taja Širca

  Objavljeno: 30 jun. 2022 09:27

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena,

  razumem tvojo stisko, saj je razhod z nekom lahko zelo neprijeten. Druge osebe ne želimo prizadeti in ne vemo katere besede izbrati, da se temu izgonemo.

  Najboljši recept, ki ti ga lahko dam je, da si iskrena. Fantu povej razloge, ki so v ozadju tvoje odločitve, vendar poskusi to storiti na spoštljiv način - ne kritiziraj osebe, ampak povej kako si se ti ob tem počutila. Zelo lahko pomaga, če se vnaprej pripraviš in zapišeš kaj bi mu rada povedala. Popolnoma normalno je, da bo fant ob tvojih besedah prizadet ali jezen. Naj te ne grize občutek krivde. Na odziv druge osebe ne moremo vplivati, lahko pa se odločimo kako se bomo odzvali mi. Poskusi ostati mirna, stati za svojo odločitvijo in si poiskati podporo bližnjih, ki bodo ob tebi v teh stresnih trenutkih. 

  Če imaš še kakšno vprašanje, sem ti na voljo.

  Srečno!

  Taja Širca, dipl. biopsihologinja

 • Oo

  Oooo

  Oooo

  Objavljeno: 30 jun. 2022 12:39

  Kako naj mu to povem prek smsja OZ telefona

  kaksne beseda naj uporabim da nebo preveč jezen. Recimo danes sem že poskusila in je samo z ignoriral OZ se je delal da ni videl 

  hvala za pomoč 

 • Uredništvo

  Taja Širca

  Objavljeno: 01 jul. 2022 11:34

  Odgovor svetovalke:

  Ponovno pozdravljena,

  zanima te kakšne besede lahko uporabiš, da fant ne bo jezen nate. Nobeden ne pozna vajinega odnosa tako dobro kot ti, zato je pomembno, da se sama odločiš kaj mu boš povedala. Pomembno pa je, da mu obrazložiš zakaj si se tako odločila in to storiš na spoštljiv način (npr. Trenutno nisem pripravljena na zvezo s teboj, saj bi se rada osredotočila na druge stvari. Želim pa, da ostaneva prijatelja, saj mi veliko pomeniš). Poskusi se izogniti pretiranemu kritiziranju, saj to lahko povzroči konflikt in poglobi negativna čustva.

  Kot sem že zapisala zgoraj, žal ne moremo vplivati na odziv druge osebe. Do neke mere je tudi normalno, da se fant počuti prizadetega in jeznega, vendar to ni tvoja krivda. Morda potrebuje nekaj časa, da sprejme tvojo odločitev in se pomiri. V sporočilu mu lahko tudi jasno zapišeš, da si tu za njega, če potrebuje pogovor.

  Vso srečo.

  Taja Širca, dipl. biopsihologinja

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje