Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Fant

Tema: Komunikacija, Odnosi s prijatelji in vrstniki, Razmišljam in imam stališča

 • Te

  Teja

  Teja

  Objavljeno: 16 okt. 2023 17:53

  Pozdravljeni, 

  Zanima me kako naj dobim fanta, kako naj se obnašam v okolju, da ga bom dobila.

 • lu

  luč

  luč

  Objavljeno: 18 okt. 2023 17:07

  Pozdravljena.

  Predlagam ti si la to kar si. Tako bo videl tvojo pravo stran tebe. Ne se pačit, biti opravljiva in se posmehovat. sploh se pa ne skriva. Probaj se z nim menit kakor z prijateljem. Bodi sproščena... Le na tak način boš ahko videla, ali je on res pravi zate. Na prijateljskem odnosu veliko stvari ugotoviš. Upam da sem ti ka pomagala dokler čakaš odgovor od strokovnjaka.

  Luč

 • Uredništvo

  _izbrisan uporabnik_

  Objavljeno: 19 okt. 2023 13:50

  Odgovor svetovalca:

  Draga Teja,

  hvala za tvoje sporočilo. Razumem, da te zanima, kako se obnašati do fanta, ki si ga želiš osvojiti, vendar je pomembno razumeti, da ni čarobne formule ali pravil za pridobivanje nekoga. Zdravi ljubezenski odnosi temeljijo na iskrenosti, zaupanju in spoštovanju med dvema osebama.

  Svetujem ti, da se rajši kot na pridobivanje fanta osredotočiš na to, kako vzpostaviti takšne odnose – odnose, v katerih boš lahko takšna, kot si in se boš počutila sprejeto. Zato ti predlagam, da spoznavaš samo sebe, da boš vedela, kaj te veseli in kaj ti je pomembno. Tako boš lahko našla nekoga, ki ima podobne interese in vrednote. Pomembno je tudi, kakšen je tvoj odnos do sebe – tvoja samopodoba in samozavest. Če se v svoji koži dobro počutimo, bomo najverjetneje v odnosih bolj sproščeni in odprti ter s tem drugim bolj privlačni. Za kvalitetne odnose pa je pomembno tudi, da smo do drugih prijazni in spoštljivi ter da znamo poslušati.

  Rada bi, da veš, da je vsak od nas edinstven in ni nujno, da se z vsemi ujamemo in povežemo. To ne pomeni, da je karkoli narobe z nami ali z drugo osebo, samo kombinacija ni prava. Najpomembneje je, da ostaneš zvesta sebi in iščeš nekoga, ki te bo cenil in spoštoval takšno, kot si.

  Če bi te zanimalo več o temah ljubezni in zaljubljenosti, lahko o njih prebereš tukaj: https://www.tosemjaz.net/assets/Za-sole-in-ucitelje/e-Mesecnik/e-Mesecnik-za-mlade-iz-programa-To-sem-jaz-april-2023-Oh-ta-ljubezen.pdf

  Upam, da ti bo odgovor v pomoč, če imaš še kakšna vprašanja, ali če želiš deliti, kako se počutiš, pa se lahko vedno obrneš name,

  Maruša Naglič, univ. dipl. psihologinja

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje