Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

fant

Tema: Čustva, Komunikacija, Ljubezen in zaljubljenost

 • er

  ertzj

  ertzj

  Objavljeno: 19 feb. 2022 19:03

  Vsebina je skrita.

 • Uredništvo

  Saga Lucija Škerlep

  Objavljeno: 19 feb. 2022 19:04

  Odgovor svetovalca:

  Pozdravljena!

  Hvala za tvoje vprašanje. Predstavljam si, da so bili pretekli dnevi težki, saj ne veš, kaj se dogaja s tvojim razmerjem. Fant pravi, da zgublja zanimanje zate, kar te je presenetilo in verjetno tudi potrlo. Občutek, da se izgublja stik v odnosu, je vedno neprijeten in čustveno naporen.

  Svetujem ti, da fantu predlagaš, da se sestaneta v živo ali vsaj slišita po telefonu, če je srečanje trenutno nemogoče. Tako se bosta verjetno lažje pogovorila. Videla boš njegovo reakcijo, njegovo mimiko in boš tako lažje videla pri čem si. Kako se ti zdi ta predlog?

  Glede na to, da je fant napisal, da je storil napako in da izgublja čustva, je mogoče, da se ne bo želel sestati ali slišati. Mogoče je, da se je že odločil, da ne želi nadaljevati razmerja. Kljub temu da je to težko sprejeti in da smo s tem postavljeni pred izziv, kako sprejeti občutke in odločitve druge osebe, je pomembno, da njegovo videnje poskušaš sprejeti kot njegovo in veš, da to ni tvoja krivda, da ne gre za tvojo napako ali odgovornost.

  V vsakem primeru ti bo verjetno lažje, če se poskusiš o svojih občutkih in doživljanju pogovoriti tudi s kom od domačih ali s kakšno dobro prijateljico, prijateljem. Poleg tega pa ne pozabi tudi na sprostitev, na nekaj s čimer se lahko malo razbremeniš ali pocrkljaš. Recimo kakšen šport, sprehod, dober film, kaj ustvarjalnega … Vsekakor se lahko z odgovorom ali podvprašanjem ponovno obrneš tudi na nas.

  Upam na najboljše zate in verjamem, da se bo težko obdobje na koncu nekako uredilo,

  Saga Lucija Škerlep, dipl. inž. agr., BAK pst. znan., specializantka psihoanalitične psihoterapije

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje