Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Endometrioza ali klamidija?

Tema: Spolno prenosljive bolezni, Spolno zdravje

 • St

  Strah me je

  Strah me je

  Objavljeno: 18 avg. 2023 09:33

  Pozdravljeni, 

  Ze vec mesecev cutim bolecino v spodnjem delu trebuha in sem ze bila na pregledu pri gineloginji, katera mi je vzela bris matericnega vratu in naredila uz kjer je bilo vse vredu.. Bolecina se ni umirila in sem zacela malo raziskovati in so moji simptomi zelo zelo podobni endometriozi in tudi klamidiji.. Zelo me je strah iti na test za spolno prenosljive bolezni ker sem v preteklosti zivela kot da se mi nemore zgoditi nic in imela veliko spolnih odnosov brez kondoma z razlicnimi partnerji in je veliko moznosti da sem se okuzila.. Skrbi me tudi zaradi fanta s katerim sva skupaj 3 leta in si res nezelim slisati da sem tudi njega okuzila.. Iste bolecine sem sicer cutila ze par let nazaj ampak niso bile nikoli tako mocne kakor letos in vmes so zginile. Res me zelo skrbi in strah me je obojega, sploh nevem kaj naj naredim ker je moj strah tako velik se bojim da si nebom upala narociti na test sploh pa nevem kako naj povem fantu.. Ve da sem imela veliko spolnih partnerjev ampaj nikoli nisem pomislila da bi me lahko kdo okuzil :(

 • Uredništvo

  Tinkara Srnovršnik

  Objavljeno: 18 avg. 2023 13:47

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena,

  predlagam, da se o vsem odkrito pogovoriš s svojim ginekologom, ki te bo lahko po potrebi napotil tudi v dermatovenerološko ambulanto. Nima namreč smisla, da samo špekuliraš o klamidijski okužbi.

  Lep pozdrav.

  Tinkara Srnovršnik, dr. med., specialistka ginekologije in porodništva

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje