Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Dve vprašanji povezani z menstruacijo...

Tema: Telesno dozorevanje

 • ja

  jazsempunca

  jazsempunca

  Objavljeno: 11 avg. 2023 09:20

  Pozdravljeni!
  Imam 2 vprašanji povezani z menstruacijo.

  1. Zanima me ali je menstruacija znak plodnosti?

  2. Med menstruacijo se mi zadnje čase dogajajo zelo čudne stvari. Včeraj sem dobila iz nenada neznosne krče, kot jih še nisem imela nikoli! Mislila sem, da je to tako kot popadki kar pa ne morem trditi ampak bilo je z eno besedo neznosno in nikoli še nisem imela tako hudih. Ni me bolelo v trebuhu ampak v nožnici. Tako ne znam opisati kot en grozno boleč pritisk v nožnici. Zanima me, ali je to normalno. Je še ena težava po teh krčih, ki so trajali nekje 20 minut so me tako izčrpali, da sem postala čisto zmedena in izčrpana in me zanima ali je to normalno. Po teh nekaj minutah, ko so se mi grozne bolečine končale sem naključno srečala moškega in ga pozdravila. Nisem morala nadzorovati svojih možganov od te izčrpanosti in sem namesto dober dan rekla dan in trajalo je 5 sekund in sem spet rekla dan. Tega njegovega začudenega obraza ne morem opisati. Potem me je še mama vprašala ali bo v redu, če naredi ribe za kosilo in od izčrpanosti oz. zmedenosti sem rekla, da ne maram rib čeprav jih imam rada. Ne vem kaj mi je bilo. Drugače sem med menstruacijo nasploh zmedena in niti preproste matematične naloge ne morem rešiti.

  Je to vse skupaj normalno med menstruacijo?

 • Uredništvo

  Tinkara Srnovršnik

  Objavljeno: 14 avg. 2023 08:48

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena,

  lahko bi se reklo, da je menstruacija znak plodnosti. Sprva so menstruacije lahko zelo boleče, tako da vse, kar si opisala, niti ni tako neobičajno- v prihodnje mogoče poskusi vzeti kakšno protibolečinsko tableto, še preden se razboli, in prepričana sem, da ti bo lažje.

  Lep pozdrav.

  Tinkara Srnovršnik, dr. med., specialistka ginekologije in porodništva

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje