Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

debelost ali pa ne

Tema: Prehrana in gibanje, Telesna samopodoba

 • pa

  pač jaz

  pač jaz

  Objavljeno: 28 maj 2023 14:16

  živjo

  bom kar šla k problemu.

  torej jaz sem velika 172 in težka 48 kg.

  sama sebi se zdim debela čeprav mi vsi pravijo da nisem.

  ne vem kako naj se tega znebim.

  ne maram nositi oprijetih oblačil saj v ogledalu vidim da sem suha a ko se pogledam brez ogledala se spet počutim debelo...

  hvala za kakršnokoli pomoč!

  lp

  pač jaz

 • Bi

  Biba

  Biba

  Objavljeno: 29 maj 2023 21:32

  Punca!!!!

  Lej, jaz sm mela FULLLL problemov s tem. Jaz sm visoka 168 cm in tehtam 58 kg, pa kaj, zdej se več ne sekiram zatoo. Tak k si si, boljši nacš nikol. Obe sva še v najstniških letih in imava najlepša leta življenja. Probak čim bolj bit sproščena in uživat taka kakršna si, kr ti teh let noven ne bo povrnil pol za nazaj, ko boš starejša, ko si boš rekla "lejo sm bla luštna pa nism znala tega izkoristiti". Če pa ti kdo kej reče, pa mu pač rečeš nazaj, da kaj sej sm že lepša od tebe in od znotri in od zuni. Vrjem, pr men to zlo deluje. Plis ne se tok sekirat, k čene boš zbolela. Če te to res tak skrbi utipki ITM otroci, pa ti bo tud GOOGLE reku, da si še presuha. Glede oblačil, pa nosi kar ti paše in naj te ne bo sram NIKOLII NIČESAR.

  Velik objem, vse dobr pa kej napiš, če rabiš.

  Lp 

 • pa

  pač jaz

  pač jaz

  Objavljeno: 31 maj 2023 07:14

  o hvala

 • Uredništvo

  Damjana Žolnir

  Objavljeno: 06 jun. 2023 14:54

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena, obiskovalka spletne strani.

   Pišeš, da se nočeš pogledati v ogledalo, ko si oblečena v oprijeta oblačila. Saj ti ni treba! Obleci se tako, da ti ne bo neprijetno. Takole po številkah, ki si jih napisala, si zelo suha. Ampak glej. Če se dobro počutiš, če imaš dovolj energije, načrtov in želja, ne maraj za težo. 

  Poskusi se spomniti, kako bi razveselila svojo najboljšo prijateljico. Za vsak dan se domisli dejanja, ki ji bo povedalo, kako si ji hvaležna, da jo imaš. In vsak dan ji povej, česa bi si ti želela, da ona naredi zate. Piši si dnevnik o tem.  

  Če imaš babico ali staro teto, morda kakšno prijetno sosedo, poskusi vsak dan razveseliti tudi njo. Tudi to si zapiši. Ko boš kdaj v slabi koži, samo odpri dnevnik in ga beri - začutila boš lepe stvari. In počasi, počasi boš svojo pozornost morda premaknila. S teže, z zunanjosti, s svoje postave, tja, kjer je res pomembno - na čustva, na notranje doživljanje. Naenkrat bo v tvohem življenju smisel, občutek žive povezanosti z ljudmi. In to bo blagodejno delovalo nate.  

  Bi poskusila? Glej, pocitnice so skoraj pred vrati. Kaj ko bi jih napolnila z dejanji za druge? Tudi za mamo, za očeta, za sestro, če jo imaš. Boš kaj kmalu ugotovila, da delaš tudi zase. Za svoje dobro počutje.   Kaj praviš? Bi poskusila?

  Objemam te in te lepo pozdravljam, 

  mag. Damjana Žolnir, dr.med., specialistka šolske medicine

 • pa

  pač jaz

  pač jaz

  Objavljeno: 25 jul. 2023 19:28

  hvala bom poskusila

  trenutno sem na 50 kg! 

   

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje