Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

čustvena nestabilnost

 • xy

  xy

  xy

  Objavljeno: 24 jan. 2023 23:21

  So samomorilne misli in/ali želje po samopoškodovanju vedno izraz depresije? Kaj če jih občutiš le občasno (npr. ko imaš res slab dan, sicer si pa iskreno pozitivna in nasmejana oseba, z ponavadi veliko preveč energije)? Kako pogosto se v resnici pojavljajo med ljudmi in kdaj je čas za ukrepanje?

  Kdaj se (najstniško) čustveno nihanje opredeli kot pretirano ali znak duševnih motenj? Katere so učinkovite tehnike za samopomoč pri ekstreminih viških/pomankanjih energije (sploh če so precej odvisni od drugih ljudi)? Lahko na njem temelji odločba o prilagoditvi učnih obveznosti oz. dodatni strokovni pomoči pri pouku (npr podobno kot za adhd)?

  Kako zares ločiti čustveno nihanje (oz ostale duševne motnje) od adhd (npr da se v določenem stresnem odbobju pojavijo vsi znaki slednjega, ki pa so sicer neopazni večino preostalega časa; obstaja dobro nadzorovani adhd (brez zdravniške diadgnoze), ki se večino časa ne kaže ali gre tu res le za čustveno nihanje)?

  hvala:)

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje