Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Čudna izkušnja

Tema: Čustva, Mladi in alkohol, Motnje hranjenja, Nasilje, Odnosi v družini, Samopodoba/Verjamem vase, Stres in anksioznost

 • zm

  zmedenka

  zmedenka

  Objavljeno: 30 avg. 2022 23:06

  Vsebina je skrita.

 • Uredništvo

  Jožica Barborič

  Objavljeno: 05 sep. 2022 08:26

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena,

  iz zelo nazornega in bogatega prikaza doživete izkušnje sklepam, da govorim z odraslo osebo, ki je odraščala v patološkem družinskem okolju, zaznamovanem z očetovo odvisnostjo od alkohola. Vidim, da se s težavami s samo sabo, kot jih imenuješ, spoprijemaš odločno, načrtno, da si dokaj ozaveščena in si tudi že marsikaj dosegla.

  Če prav razumem, želiš trenutno samo potrditev od nekoga, da si v dani situaciji ravnala prav. Menim, da moje mnenje ne more biti merodajno, saj je pomembno le to, kako se počutiš ti potem, ko si to izkušnjo doživela. Prav gotovo pa si ravnala po svojih najboljših močeh, izbrala odločitve, ki so ti prinesle določeno olajšanje, tudi določena spoznanja.

  Pohvalna je tvoja odločitev, da sama prevzameš popolno odgovornost za svoje zdravje. Da ti pri tem še kdaj zdrsne, je pričakovano. Omenjaš, da ti pomaga čuječnost. Ali si morda o čuječnosti samo brala ali si se udeležila kakšnega tečaja? Vsekakor ga priporočam, lahko ti koristi. Si kdaj razmišljala o skupinah za samopomoč npr. skupina odraslih otrok alkoholikov, saj si za terapijo s psihologom trenutno odklonilna? Imam tudi predlog za branje in sicer knjigo Alice Miller: Upor telesa. Morda najdeš odgovor na katero izmed svojih vprašanj in dilem.

  Ostani pogumna in odločna zaupaj vase in v lastno presojo.

  Želim ti vse dobro.

  Jožica Barborič, univ. dipl. psihologinja, specialistka klinične psihologije in realitetna psihoterapevtka

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje