Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

čisto sem obupna, stvari se le kopičijo!

Tema: Stres in anksioznost, Zdravje in bolezni

 • pu

  punca

  punca

  Objavljeno: 03 apr. 2024 15:14

  Pozravljeni.

  Pišem vam, ker sem v stiski in v strahu vsak dan bolj, ker se mi težave z dioptrijo in vidom le slabšajo in kopičijo. Vsak dan je huje in ne vem kam to vse skupaj vodi. Imam očala že 2 leti nikoli do zdaj ni bilo resnejših težav sem kratkovidna in na pregledu pri okulistu ni nikoli omenil nekih težav. Par mesesev po pregledu pa se mi je začel postopno vid zelo slabšati ta očala, ki jih imam zdaj mi mislim, da več ne odgovarjajo tukaj se pojavi prvi grozen problem. Ko imam očala gor me začne noro boleti glava v sencih, ko pa jih dan dol pa me neha boleti ampak začnem še slabše videti. Vem, da zveni smešno ampak je res. Vsak dan mi je mučen, ker me tako bolijo oči občasno me tako bolijo, da ne morem sploh gledati. Začela se mi je pojavljati tudi grozna občutljivost na svetlobo npr. do zdaj ni bilo težav, ko sem gledala v sonce ko pogledam v sonce me tako začnejo boleti oči, da več ne morem gledati normalno, ker nimamo v šoli več normalnih tabel ampak kot ene ogromne ekrane kot televizije in se na njih predvaja snov itd. če me razumete ne morem več normalno sodelovati in lahko gledam le v mizo in v steno, ker me tako moti ta svetloba. Tudi, ko mi nekdo pove za "foro" da naj preberem kaj piše npr. na nekem plakatu ali pač nekje ne morem prebrati, ker ne vidim in tudi, ko sem peljem v avtu, ko želim prebrati katera številka je na registerski tablici ne zmorem, ker ne vidim in izgleda kot, da se delam noro. V šoli me vrstniki zmerjajo, da sem slepa, ker tako slabo vidim in skrbi me kam to vodi strah me je, da bi oslepela. Starši so že klicali okulista pa je rekel, da bodo poslali kdaj moram na pregled ampak od takrat sta minila že 2 meseca pa še ni nič. Očala nosim več, kot mi je bilo naročeno pa je še samo slabše iz dneva v dan. Občasno se mi zjutraj dogaja, da vidim popolnoma vse zamegljeno in traja tudi do 30 minut, da se mi oči malo "zbudijo" z čisto zamegljeno mislim, da vidim tudi normalne stvari kot so omara, okno, tla pač vse čisto megleno. Dogaja se mi tudi, da me malo mravljinči v glavi, ko nimam očal gor.

  Hvala za pomoč, res sem v strahu

 • Uredništvo

  Miljen Vidaković

  Objavljeno: 05 apr. 2024 22:10

  Odgovor svetovalca:

  Zdravo.

  Verjamem da si zaskrbljena, tudi sam bi bil. Potrebno je tudi upoštevati, da ta isti strah povzroča lahko precejšenj stresni odziv telesa, ki ima lahko za posledico tudi spremembo, poslabšanje simptomov, ki te mučijo. Tako da ni nujno, da gre za nekaj groznega. Kakorkoli, potrebno je opraviti nadalnje preiskave in kontrolne preglede pri okulistu, da se oceni vidna ostrina ter možen vpliv drugih težav na vid in glavobol.

  Miljen Vidaković, dr. med, specialist družinske medicine

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje