Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

boston

Tema: Žalost in depresija

 • bo

  boston

  boston

  Objavljeno: 21 jun. 2022 08:50

  pozdravljeni sem v depresiji saj je moja najlubsa ekipa zgubila finale 

 • Uredništvo

  Lea Kopač

  Objavljeno: 22 jun. 2022 22:08

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljen!

  Verjetno doživljaš občutke potrtosti, morda žalosti, saj je tvoj favorit izgubil finalno serijo. Depresija pa je beseda, s katero označujemo duševno motnjo, pri kateri gre za močne občutke potrtosti, obupa, nemoči, posameznik pogosto doživlja občutke krivde, zgubi voljo za vsakodnevne aktivnosti in svoje interese, občuti pomanjkanje energije in volje do življenja. Pri tebi izguba favorita verjetno ni povzročila motnje, v kolikor pa meniš, da izkazuješ naštete znake depresivnosti, ti svetujem, da obiščeš strokovnjaka.

  V športu pa je sicer tako, da naš favorit včasih zmaga, drugič pa izgubi. Pomembno se je zavedati, da pogosto nimamo velikega vpliva na nastop športnikov, za katere navijamo. Lepo je, da jih spodbujamo tako v primeru zmage kot v primeru poraza in se zavedamo, da so v svoje delo vložili veliko truda in napora. Vsekakor si verjetno lahko zadovoljen s predstavami posameznih košarkarjev, ponosen si lahko na to, da so zmagali dve tekmi v finalni seriji, več pa žal ni šlo. Želim ti, da najdeš v tej situaciji tudi dobre stvari in negativne občutke čim prej spreobrneš v bolj pozitivne.

  Lepo se imej!

  Lea Kopač, dipl. psihologinja (UN)

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje