Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

bolnica ja ne?

Tema: Motnje hranjenja, Razmišljam in imam stališča, Žalost in depresija

 • zm

  zmedka

  zmedka

  Objavljeno: 26 avg. 2022 14:45

  grem lahko v bolnico samo za diagnosticiranje?  Ker imam več težav, tako z depresijo in s hrano in mogoče OCD... Rada bi, da me opazujejo in da se pogovarjamo in da odkrijejo za kaj točno gre. Vem da poteka diagnosticiranje pri kliničnem psihologu in psihiatru v ambulanti pa vseeno, od parih srečanj bom zelo počasi dobila neke prave diagnoze, ker bi imela preglede vrjetno 1x na mesec. V enem srečanju pa gotovo ne bi še dobila točnega odgovora, ker ni veliko časa, da bi se izpovedala kaj vse me muči. Je možno, da to povem svoji psihiatrinji? Bo čudno izpadlo, da hočem v bolnico, na opazovanje? P.S. nisem samomorilna zato ne vem, če bi prišla noter samo za diagnostiko za nekaj tednov. Hvala za odgovor

 • zm

  zmedka

  zmedka

  Objavljeno: 05 sep. 2022 15:45

  Prosim za odgovor..

 • Uredništvo

  Nikola Zhivkovikj

  Objavljeno: 08 sep. 2022 05:58

  Odgovor svetovalca:

  Živjo!

  V takšnih primerih kot je tvoj, se pravi, da je več stvari in bi ambulantno trajalo dolgo časa, da se postavi diagnozo, je res najbolje, da greš v bolnico, da se lahko opravi diagnostiko in uvede ustrezno terapijo. Seveda, to povej svoji psihiatrinji, ki lahko potem izda napotnico za hospitalizacijo. Lahko pa se zgodi, da se tvoji psihiatrinji ne zdi to potrebno in da ti ne bo izdala napotnice. To se pač moraš z njo dogovoriti. Brez napotnice pa mislim, da te samo na tvojo željo ne bi hospitalizirali, če ni nekega jasnega razloga za hospitalno zdravljenje. 

  lepo bodi!

  Nikola Zhivkovikj, dr. med., specializant psihiatrije

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje