Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Boli me ledvica

Tema: Zdravje in bolezni

 • Va

  Vanja

  Vanja

  Objavljeno: 05 dec. 2022 12:41

  Boli me ledvica. Bila sem na urgenci cez vikend in dali so mi protibolecinsko inekcijo. Nesla sem izvid sestri v zd in narocila sem se k svojemu zdravniku in pridem na vrsto komaj v cetrtek. Sedaj je boljse, vendar cutim rahlo bolecino. Ni tako mocno kot je bilo za vikend. Sedaj me samo malo boli podobno kot da bi se udarila, za vikend me je zraven se mocno zbadalo. Zanima me kaj lahko naredim do cetrtka, naj pijem lekadole, ali kaj naj? Pijem 2 l na dan vode, moram se vec? Je kaj kar naj ne jem oz je kaj kar pomaga za ledvice? 

 • Uredništvo

  Anita Jagrič Friškovec

  Objavljeno: 05 dec. 2022 17:42

  Odgovor svetovalke:

  Imam premalo podatkov, sem pa skoraj prepričana, da te ne boli ledvica, ampak mišice ledveno. Bolečine obhrbteničnih mišic so namreč zelo pogoste. Lahko pregrevaš, se malo tudi razgibaš, Lekadol vzemi samo, če je bolečina res huda.

  Anita Jagrič Friškovec, dr. med., specialistka šolske in urgentne medicine

 • Va

  Vanja

  Vanja

  Objavljeno: 06 dec. 2022 09:27

  No napisem malo bolj obsirno. Pred 3 meseci sem imela pregled, secnina je bila zelo visoka in se neke druge stvari. 1 mesec nazaj sem imela tezave z lulanjem. Sem hodila non stop na wc, ceprav ni slo nic ven. Pa bolelo je. Takrat so mi dali ursi caj pa tablete. In sedaj v petek me je zacelo zbadati tam kjer je ledvica. Sem grela, bilo je malenkost boljse. Potem sem vzela lekadol in je bilo se malo boljse. Naslednji dan je bilo cel cas nekaj cutit, rahla bolecina rahlo je "utripalo" in rahlo "vibriralo". No potem v nedeljo zjutraj sem imela kot neke krce in zbadalo je, drzalo je cca 20 sekund, nato je popustilo in potem spet in spet. Sem brala na netu da bi lahko slo za kamne zato sem sla na urgenco, pa tudi nalgesin ni prijel. Tam je zdravnik rekel da je cisto mozno pesek ali kamni. Nardili so preizkus urina in je bilo vse ok. Dali so inekcijo ne vem cesa in je popustilo. Od takrat se mi pojavlja v rahlih bolecinah in spikanju. Ponoci v nedeljo na ponedeljek nisem spala, ker je bolelo, zato sem vzela nalgesin in je ratalo boljse. Sedaj pa spet isto. 

 • Uredništvo

  Anita Jagrič Friškovec

  Objavljeno: 06 dec. 2022 13:09

  Odgovor svetovalke:

  Hvala za podrobnejše poročilo. 

  Razen tega, da vzameš kak Lekadol in dovolj tekočine in pregrevanja, ne moreš drugega. Če bi postale bolečine nevzdržne, je urgenca, drugače pa pač moraš počakati na osebnega zdravnika. 

  Anita Jagrič Friškovec, dr. med., specialistka šolske in urgentne medicine

 • Va

  Vanja

  Vanja

  Objavljeno: 09 dec. 2022 12:22

  Spet jaz. Poslali so me na ultrazvok. Zanima me, kaj vse ultrazvok pokaze? 

 • Uredništvo

  Anita Jagrič Friškovec

  Objavljeno: 09 dec. 2022 18:27

  Odgovor svetovalke:

  Preobširno vprašanje, nemogoče je odgovoriti.

  Z eno besedo - praktično vse, kar je v notranjosti telesa. Če imaš kamne, se bodo videli, videl se bo tudi pesek, če so le zrnca velika nekaj mm.

  Anita Jagrič Friškovec, dr. med., specialistka šolske in urgentne medicine

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje