Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Bolecine v krizu

Tema: Zdravje in bolezni

 • Ja

  Jannjjaa

  Jannjjaa

  Objavljeno: 07 jul. 2023 22:30

  Pozdravljeni, imam skoraj 20 let in ze vec kot 5 let tezave z bolecinami v hrbtu, spodnji del. V bistvu se je zacelo, ko sem veliko kolesarila vsak dan. Takrat je bilo obdobje, ko sem se komaj sklonila, a zdravnica me ni poslala nikamor na preglede, le dala mi je lekadole, ki pa itak niso pomagali. Bolecine so bile vsa ta leta prisotne v raznih situacijah, pri telovadbi, pri hoji, pri lezanju, pri sedenju, po novem me prime obcasno ze ko se sklonim ali vsedem k mizi. Enkrat je mocnejse, drugic manjse, enkrat traja en dan, drugic par dni... Vcasih spijem nalgesin ali naklofen, vcasih nic. No pred pol leta sem se navelicala in sla k zdravniku (bil je drugi - nadomestni) in me je takoj poslal na fizioterapijo. Tam sem delala vaje in jih se zdaj, ampak ni nic dosti boljse. Bila sem pred enim tednom pri ortopedu in poslal me je na mr (bo za cakat) ampak je rekel, da gre verjetno za neko obrabo oz da ne bo pokazalo nic in da mi ni nic. Zdaj pa ne vem...

  Moje vprasanje je, glede na moje tezave, ali sem upravicena do kakega terapevta ali osebnega trenerja da me redno gleda ko delam vaje oz mi pomaga da se bolecin resim? Fizio je kratek cas in ni resitev, kaj pa trener, se da to kako zrihtat, da bi imela brezplacno, ker imam pac zdravstveni problem? V bistvu si sploh ne upam nic telovadit vec, ker me prime in pol me dolgo dolgo boli... V tem vzgojnem centru v zdravstvenem domu pa mi ni tako vsec (sem tudi ze bila). 

 • Uredništvo

  Miljen Vidaković

  Objavljeno: 11 jul. 2023 21:53

  Odgovor svetovalca:

  Zdravo.

  Najprej naredi MR... Kakorkoli, v nobenem primeru nisi upravičena do osebnega trenerja, žal... Kar je v kakšnih ustanovah na voljo je center za krepitev zdravja, kjer imajo fizioterapevta, s katerim bi lahko delala in to po drugi poti kot je navadna fizioterapija. Fizioterapije preko naloga se namreč ne more kar ponavljati v nedogled.

  Sicer pa ne vem ali ste opravili navaden rentgen hrbtenice. Če ne, ti svetujem, da preden narediš MR (in če bo le ta brez nekih posebnosti), da si poiščeš dobrega fizioterapevta samoplačniško, s katerim boš nekajkrat šla skozi vaje in te bo gledal, vodil, naučil kako in kaj delati.

  Lep pozdrav,

  Miljen Vidaković, dr. med, specialist družinske medicine

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje