Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Bivši fant

Tema: Čustva, Ljubezen in zaljubljenost

 • Do

  Dora

  Dora

  Objavljeno: 07 avg. 2023 20:34

  Hej imam problem bom bivši fant mi je všeč in sem mu povedala da ga pogrešam in da sem se spremenila ampak me ignorira kaj nja naredim 

 • Uredništvo

  Anja Rakovec

  Objavljeno: 09 avg. 2023 12:19

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena, Dora!

  Praviš, da ti je všeč bivši fant. Z njim si poskusila ponovno vzpostaviti pogovor oz. mu povedati, kaj čutiš, vendar nisi dobila nobenega odziva. Iz tega lahko sklepam, da si fant ne želi nadaljevati odnosa s teboj. Zakaj je tako, morda veš ti, morda pa tudi ne. Zapisala si, da "si se spremenila", torej meniš, da si v času vajinega odnosa storila nekaj, kar je vplivalo na odnos. Če je to res in si po tvojem mnenju storila nekaj narobe, se morda lahko poskusiš fantu (ponovno) opravičiti in ga prositi, če se lahko pogovorita. V kolikor se tudi na to ne bo odzval, je zanj vajin odnos verjetno zaključen in se mi ne zdi smiselno, da še naprej vztrajaš. 

  Morda pa sama nisi storila ničesar takega, kar bi ti fant moral oprostiti. Po navadi je pri odnosih tako, da obe osebi prispevata k temu, da se odnos zaključi. Ni nujno, da kdorkoli stori kaj "narobe", lahko se osebi preprosto ne ujameta. Kakšna je bila vajina situacija, lahko le ugibam. Predlagam ti, da najprej pri sebi razmisliš o vajinem preteklem odnosu in morebitnih težavah, zaradi katerih se je končal. Nato pa se poskusiš pogovoriti s fantom in ugotoviti, kaj si on misli o tem. Kot sem že omenila, pa je potrebno, da spoštuješ tudi njegove želje oz. to, da se morda ne bo želel pogovoriti. V tem primeru boš verjetno žalostna in prizadeta, lahko pa to izkušnjo vseeno izkoristiš sebi v prid in se naučiš česa koristnega o odnosih. Gotovo ti bo kdaj v prihodnosti prišlo prav. 

  Želim ti vso srečo, če boš imela še kakšno vprašanje, pa kar napiši.

  Lepo te pozdravljam,

  Anja Rakovec, mag. psihologije

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje