Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Bivsi

Tema: Čustva, Komunikacija, Nasilje, Odnosi s prijatelji in vrstniki

  • An

    Annnni

    Annnni

    Objavljeno: 18 maj 2023 16:06

    Vsebina je skrita.

  • Uredništvo

    Amadeja Jurič

    Objavljeno: 19 maj 2023 19:25

    Odgovor svetovalke:

    Pozdravljena, Annnni!

    Praviš, da je tvoj bivši fant hkrati tudi tvoj sosed. Verjamem, da je bilo to zate, v času, ko sta bila še par, idealno, si pa predstavljam, da je ta bližina sedaj, ko se je odnos končal, vse prej kot zaželjena. Omenjaš tudi, da te zafrkava. Hkrati ti ni všeč, da tvoji starši z njegovo družino na nek način še vedno ohranjajo stike.

    Žal, nisem povsem prepričana, kakšne napotke si želiš od nas. Morda kako o tem govoriti s starši? Kako se odzvati na zafrkavanje bivšega fanta? Kako se sploh obnašati do njega? Razmišljala si, da bi ga kar ignorirala, vendar nisi sigurna, kako bi to sprejeli tvoji starši.  

    Verjamem, da te zafrkavanje s strani tega fanta spravlja ob živce. Najprej me zanima, kako se trenutno odzivaš na to? Burni odzivi ponavadi zafrkavanje vdržujejo, saj fant na tak način dobi pozornost, ki si jo sicer želi. Predlagam ti, da ohranjaš vljuden odnos, ga pozdraviš, ne rabiš pa vlagati dodatne energije in svojega časa, če tega ne želiš, še posebej če ti je neprijetno in se zaradi tega počutiš slabo. Ko boš deležna zafrkavanja, temu ne posvečaj pozornosti, se ne odzivaj ali se pa enostavno umakni. V odnosih z drugimi je smiselno in dovoljeno postaviti meje, v kolikor nas ti odnosi obremenjujejo.

    Glede na to, da te starši glede vzdrževanja odnosov z njegovo družino ne upoštevajo, je največ, kar lahko narediš to, da se sama fizično ali mentalno odmakneš od tega. Če prideš z njimi v stik, poskusi svojo pozornost preusmeriti kam drugam. 

    Če imaš še kako vprašanje, sem ti na voljo, sicer te pa lepo pozdravljam,

    Amadeja Jurič, mag. psihologije

  • Anonimno

    Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

  • Brezplačno

    Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

  • Strokovno

    V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje