Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Anoreksija

Tema: Motnje hranjenja, Prehrana in gibanje, Telesna samopodoba

 • Ev

  Evita

  Evita

  Objavljeno: 22 jun. 2022 18:34

  Pozdravljeni

   

  Včeraj sem bila na kontroli pri svoji zdravnici zaradi 1 letnega zdravljenja anoreksije in bulimije. Najprej ko sem prišla me je zdravnica vprašala če jemljem zdravila ki mi jih je nazadnje predpisala zdravila se imenujejo asentra in sem ji rekla da sem jih vrgla v smeti in me je vprašala zakaj sem to naredila in sem ji rekla da jih ne bom več jemala ker mi ne odgovarjajo kar nekaj časa sva se prepričevale glede zdravil nazadnje mi je rekla da moram k psihiatru da mi da druga če teh nočem jemati in da jih bo ona napisala. Drugo kar sem ji povedala je da jemljem odvajala 2 meseca in je rekla da bom morala počasi nehati z odvajali da se to ne jemlje na dolgi rok čisto nazadnje jo je pa zanimala še moja teža in me je hotela stehtati in sem zavrnila tehtanje ker sem se malo zredila povedala sem ji da bom izgubila 3kg čeprav sem jih že 6 no na koncu sem ji vendarle povedala koliko kg imam ker sem se dan prej doma že stehtala in mi je rekla da plavam na gladini in da je samo še vprašanje koliko časa bom še na gladini visoka sem 150cm in tehtam 42,6kg. Povedala mi je da sama dobro vem kam vodi prenizka teža ampak jaz vseeno želim shujšati ker se v ogledalu vidim predebela. Nazadnje takšen čas lansko leto sem bila že na zdravljenju zaradi bulimije in anoreksije. Shujšala bi ampak nočem spet ponovno v bolnico ker je bilo nazadnje tam krozno ker nisem imela nič za početi cela 2 tedna sem bila brez telefona ker nisem hotela ubogati oz. nisem hotela jesti saj me je bilo strah da bi se preveč zredila in sedaj me tudi to skrbi da bi se zredila preveč. 

  Hvala za odgovor

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje