Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

anksioznost,depresija?

Tema: Ostale duševne stiske, Stres in anksioznost, Žalost in depresija

 • el

  elpatrona

  elpatrona

  Objavljeno: 14 nov. 2022 21:43

  Zivjo, mene pa samo zanima kam naj se obrnem v tem primeru ko mislim da rabim pomoc pogovor s psihologom ker se nepocutim v redu cisto sm zgubljena obcutek imam da imam zelo mocno socialno anksioznost ker mi je tezko iti vn in govoriti z starejsimi ljudmi, tudi doma sm se zaprla bolj vase. Koncala sm tudi zvezo zaradi katere mislim da sem imela emotional abuse ker od takrat se mi je vse podrlo. Kar se tice anksioznosti pa mislim da jo imam ze veliko let ampak sem jo sele zdaj nekako prepoznala ker nisem imela nikoli nobenega da bi mi pomagal. Zato zelim govoriti z nekom ki bi mi povedal tocno kaj mi je. Ce je res anksioznost ce je bipolarna motnja adhd karkolii. Samo hocem nek zakljucek ter se posvetiti zdravljenju ker vem da nism v redu in hocm biti supr. Hocm biti v redu. Ampak denarja za psihologa nimam. Je pa ogromno dejavnikov ki vpliva name iz preteklosti in sedanjosti. V preteklosti sem ze imela dva primera ko sem probala naredit samomor v sedmem razredu ampak je to ze mimo tega nebi vec probala storiti. Res prosim za pomoc. 

 • So

  Sovica

  Sovica

  Objavljeno: 15 nov. 2022 16:06

  Hej!

  Prosim ne poiskusi se ubit!

  Poiskusi najti pomoč na TOM piši si z delavci tukaj razloži situacijo.

  Da se ti vse nazaj sestavi 1. Poiksusi vzeti čas zase pojdi na sprehod in se sprosti.Nato da sestaviš stvari v šoli poiskusi urediti svojo mizo oz. Kjer se učiš naj bo urejeno. Tvoja soba tudi da se boš boljše počutila bodi čim več na sončni svetlobi saj to tudi upliva na počutje.Ko se učiš si jemlji odmore in pojdi na sprehod,pojdi malo na svež zrak,pojdi popit vodo...in nato Nazaj k delu.

  Če se ti rušijo prijateljstva, prva stvari ki jo rabiš vedeti je da si ti poplna in če te kdo ignorira ali te noče več za prijatelja najprej razmisli ali si bila nesramna,ali si izdala skrivnost....vprašaj jih kaj jih je zmotilo.Če ti ne odgovorijo pusti pojdi naprej v življenju poiskusi najti nove prijatelje.2.če si storila kaj narobe se opraviči in če ti ne oprostijo jim daj čas ter posikusi iti naprej.V življenju je dostikrat težko ampak se moremo pobrati in nadeljevati.

 • Uredništvo

  Nikola Zhivkovikj

  Objavljeno: 17 nov. 2022 06:25

  Odgovor svetovalca:

  Živjo!

  Najlažja pot v tem primeru se mi zdi, da se naročiš na pregled k osebnemu zdravniku, se najprej pogovoriš z njim ter ga prosiš za napotnico za psihiatra. Potem se naročiš na ambulantni pregled pri psihiatru. Kam vse se lahko naročiš je veliko možnosti. Če živiš v Ljubljani ali okolici, se lahko naročiš na pregled na Polikliniki, tam se nahaja Center za izvenbolnišnično psihiatrijo. Če živiš drugje, lahko poiščeš psihiatra v regijski psihiatrični bolnišnici ali v zdravstvenem domu. Tam boš opravila pogovor z zdravnikom, ki ti lahko svetuje glede nadaljnje možnosti obravnave ter ti lahko izda napotnico za kliničnopsihološko obravnavo, s katero se nato naročiš k kliničnemu psihologu (delajo v Zdravstvenih domovih in Psihiatričnih bolnicah).

  Obstajajo tudi Centri za duševno zdravje v kar nekaj Zdravstvenih domovih, kjer delajo tako psihiatri kot psihologi. Lahko pogledaš na internetu, kateri ti je najbližje in se naročiš. 

  V Ljubljani sta psiholog in psihiater zaposlena tudi v ZD za študente na Aškerčevi. Glede na tvojo starost, se mi zdi, da bi ti tam bilo v redu, saj so usmerjeni v delo z mladostniki in študenti.

  Lahko se tudi obrneš na društvo Posvet, ki obstaja v več Slovenskih mestih in nudi psihološko pomoč zastonj, oz. za prostovoljne prispevke. http://www.posvet.org/

  Upam, da so ti te informacije koristne. Če imaš bolj konkretna vprašanja, sem ti na voljo. 

  Nikola Zhivkovikj, dr. med., specializant psihiatrije

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje