Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Analna razpoka

Tema: Zdravje in bolezni

 • Hh

  Hhhhhhh

  Hhhhhhh

  Objavljeno: 19 mar. 2022 19:11

  Pozdravljeni,

  že nekaj časa nazaj se mi je naredila analna razpoka. Takrat se s tem nisem pretirano ukvarjala, bolelo me je le, ko sem sedela in ko sem šla na stranišče. Vmes sem potem razpoko mazala in je bilo nekaj časa bolje, sedaj pa se je pojavila spet nazaj in je precej večja, prav tako me bolj boli. Zraven rane se je tudi naredila kožna guba, ki stanje le še poslabša. Ker vse skupaj traja toliko časa, se mi zdi, da bi lahko bilo to že kronično (začelo se je tam nekje decembra).

  Sicer se zelo trudim, da jem vlaknine in pijem veliko vode, tudi magnezij, vendar ne pomaga kaj dosti. Prav tako razpoko redno mažem z Bepanthenom ali pa hladilnim mazilom. Pri zdravnici še nisem bila, ker bi verjetno želela pogledat in mi je zelo nerodno, ne vem pa, če bi dobila napotnico za specialista brez pregleda. Prav tako ne vem, kaj lahko naredi specialist? Predpiše kremo? Kdaj se analno razpoko šiva?

  Hvala za odgovor. 

 • Uredništvo

  Miljen Vidaković

  Objavljeno: 22 mar. 2022 21:01

  Odgovor svetovalca:

  Zdravo.

  Nevem, odvisno od zdravnika. Lahko da ti bo dala napotnico, lahko da ne. Sicer pa nevem zakaj si tako zaskrbljena, saj je velika verjetnost da bo specialist moški.

  Sicer pa ja, obstajajo posebna mazila, ki gredo na recept. To ti lahko da specialist. Ostalih ukrepov se verjetno že držiš. Kožno gubo in analne razpoke se seveda da operirat in se tudi jih, a se odločitev glede tega dela inividualno.

  Lep pozdrav.

  Miljen Vidaković, dr. med, specialist družinske medicine

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje