Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Akne

Tema: Zdravje in bolezni

 • Lo

  Lola21

  Lola21

  Objavljeno: 10 sep. 2023 20:17

  Pozdravljeni,

  od 15 leta se soočam z aknami sedaj sem stara 21, bila sem na kremi belakne, antibiotiki doksivibra, skinoren krema, zalna gel ter antibiotiki summamed. Nič ni pomagalo na KT nočem iti in dermatologinja mi je povedala da brez KT nemorem jemat npr. accutane...Nevem več kaj storiti bi prosila za kakšen nasvet kaj lahko še storim.

 • ru

  rumio

  rumio

  Objavljeno: 11 sep. 2023 17:32

  Upam, da se ti bo to ustavilo pač pri meni še traja. Mogoče ti je znano, da hrana veliko upliva na to, hidrati, sladkor, sadje, mleko in mlečni izdelki. Meni še najbolj bele testenine, beli riž in seveda sladkarije... Če imaš mastno kožo priporočam od la roche posay gel za umivanje obraza, micro piling in matt vlažilna krema, to je za mene top in pomaga še najbolj pač vsaj meni. Spanje na hrbtu tudi pomaga in meni pomaga 70% po dveh mesecih se pozna razlika in evo že 2 leti tko spim, tudi obraz se ne dotika vzglavnika in je manj možnosti za zamašene pore. 

 • Uredništvo

  Miljen Vidaković

  Objavljeno: 12 sep. 2023 10:50

  Odgovor svetovalca:

  Zdravo.

  Nisem prepričan, da so kontracepcijske tabletke absolutni pogoj za predpis npr. roaccutane tablet. Se pa priporoča uporaba dvojne kontracepcije, saj v primeru zanositve pride zagotovo (100%) do poškodbe ploda. A ni tako, da velja tudi, da podpišeš, da se zavedaš tveganja? Pomembno je namreč, da veš, da je v primeru zanositve, nujno narediti splav, tako da kakorkoli, to je treba vzeti povsem zares...

  Miljen Vidaković, dr. med, specialist družinske medicine

 • Uj

  Ujo

  Ujo

  Objavljeno: 12 sep. 2023 10:52

  Kaj ni tako da pri nas lahko jemlješ accutane brez da bi bil na kt?

 • lo

  lola21

  lola21

  Objavljeno: 12 sep. 2023 18:33

  Hvala za odgovore.

  Kar se tiče hrane mleko, mlečne izdelke se kar se da izogibam prav tako sladkarije čisto brez pa nisem:) ampak zmotilo me je sadje? Naj bi sadje delalo probleme glede aken? To prvič slišim. Če je tako nevem več kaj sploh jesti;)

 • ru

  rumio

  rumio

  Objavljeno: 14 sep. 2023 15:07

  Hvala za odgovore.

  Kar se tiče hrane mleko, mlečne izdelke se kar se da izogibam prav tako sladkarije čisto brez pa nisem:) ampak zmotilo me je sadje? Naj bi sadje delalo probleme glede aken? To prvič slišim. Če je tako nevem več kaj sploh jesti;)

  Saj lahko ješ sladko samo ne vsak dan pač enkrat do dvakrat na teden in se da navaditi. Sadje je meni dalo akne to so banane, kivi, borovnice in se dobil take rdeče akne. Mogoče pri tebi ne bo tako in si lahko izjema.

  Fora je da moraš najti kolko lahko poješ od sladkega pač najti mejo, ker vsak dan ali vsak drugi dan bo seveda povzročilo akne in vnetja. Dobro da kombiniraš z vlakninami... eni nimamo sreče

 • Ma

  Majaebsnsjsjsp

  Majaebsnsjsjsp

  Objavljeno: 29 sep. 2023 16:38

  jas jemlem roaccutane brez kt (stara sem 16) pa mi dermtolog nikol ni reko da bi mogla poleg jih jemat 

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje