Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

Agencija

Tema: Razmišljam in imam stališča

 • Ag

  Agencija

  Agencija

  Objavljeno: 10 jul. 2024 11:05

  Hej! Moja teta je za rojstni dan dobila bon za agencijo palam za potovanje v indijo. Pol moji sosedi so dobil bon za potovanje v svico. Pac vse prek agencije. In sm sla gledat in majo agencije samo darilne bone z denarjom in pol ta denar na bonu porabis za en potovanje. In js bi ta bon kupla ampak bi rada da je prov za doloceno potovanje in da si sam zberes datum sam nikjer ni tega

 • Uredništvo

  Tina Toman

  Objavljeno: 10 jul. 2024 13:31

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena!

  Najprej pohvale za izvirno darilo. Potovanja so super zadeva. Bi te pa, na začetku, samo rada opozorila, da je podarjanje točno določenega potovanja lahko malo riskantno. V takšnih situacijah moraš biti resnično stoodstotno prepričana, da si izbrana oseba tja tudi v resnici želi odpotovati. V nasprotnem primeru jo lahko spraviš v stisko.

  Kar se pa tiče nakupa bonov v turističnih agencijah je to stvar dogovora z agencijo. Lahko se zakupi bon za točno določeno potovanje, če ima le tega agencija v ponudbi in zanj že zagotovljene odhode. Drugače pa je običajnejša praksa ta, da se kupi samo vrednosti bon, obdarovanec pa se sam odloči kam in kdaj. Glede na to, da imaš informacijo, da je turistična agencija Palma izdala bon za potovanje v Indijo, predlagam da kontaktiraš direktno njih. Z agencijo se boš lahko namreč dogovorila o vseh možnostih, ki jih ponujajo.

  Dobro opravi!

   

  Tina Toman, prof. sociologije in uni. dipl. politologinja

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje