Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

A sem čudna?

Tema: Ljubezen in zaljubljenost, Samopodoba/Verjamem vase

 • Br

  BrokenHeart

  BrokenHeart

  Objavljeno: 20 jun. 2024 15:12

  Stara sem 24 let pa še nisem imela fanta. Nikogar ki bi mi bil všeč še nisem spoznala. Prav tako si ne želim imeti otrok zaradi bolezni, ki jo imam. Sem zaradi tega čudna?

 • Uredništvo

  Anja Jularić

  Objavljeno: 21 jun. 2024 09:43

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena.

  V svojem zapisu si navedla zelo malo informacij o sebi in svojem življenju, zato se mi ob prebiranju tvojega vprašanja pojavlja predvsem zanimanje zate. Kako bi se opisala? Kaj je zate pomembno? Katerim vrednotam slediš v življenju? Kaj si želiš zase v prihodnosti? Kaj zate osebno pomeni partnerstvo?

  Nič od tega, kar si zapisala, ni čudno. Razumem pa, da se o partnerju in odločitvah glede otrok sprašuješ. V naši družbi družino še vedno pojmujemo zelo tradicionalno - oče, mama in otroci, v resnici pa ima družina veliko več oblik in barv :)

  Ljudje smo si med seboj zelo različni - nekateri hitro vstopajo v partnerska razmerja, drugi kasneje, nekateri nikoli. In vse to je okej. Tu ni pravilnih in napačnih odgovorov. Najbolj prav je tako, kot sama čutiš, da si želiš. Kaj zate pomeni to, da pri 24 letih še nisi imela partnerja? Vidiš to kot nekaj slabega ali kot vrednoto? Kaj razmišljaš v povezavi s tem?

  Sprašuješ se o pomembnih vprašanjih, navajaš tudi bolezen. Včasih nam lahko ob pomembnih odločitvah in stiskah v povezavi z njimi pomaga, če pogledamo na njih z "drugimi očali". Če bi se ti zdelo smiselno lahko pokličeš v najbližjo svetovalnico - Posvet, kjer nudijo hitro in brezplačno psihološko podporo.

  Želim ti vse dobro

  Anja Jularić, mag. psihologije

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje