Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

2 težavi

Tema: Spanje, Stres in anksioznost, Zdravje in bolezni

 • pu

  punca

  punca

  Objavljeno: 15 apr. 2024 14:43

  Dober dan. Pišem, ker imam dve težavi ena je zelo čudna druga pa še bolj in sploh ne vem več kaj naj delam.

  1. Opažam, da sem zelo občutljiva na vročino, to mi prestavlja zelo velik problem. Prejšno leto se je začelo prvič spomladi, ko temperature več niso bile preveč nizke nekje 20 in več. Dogajalo se mi je, da sem postala zelo omotična, v avtu se mi je večino dogajalo, da sem skoraj omedlevala zaadi tiste vročine v avtu, nasploh ko sem bila izpostavljena soncu sem postala omotična in se mi je začelo zelo vrteti. Sprva smo mislili, da je kaj narobe z ravnotežnim organom ampak so težave jeseni, pozimi in zgaj spomladi čisto izzvenele. Začele so se spet zdaj, ko so temperature bile nad 20 stopinj, da sem postala zelo omotična na vročini, postalo mi je zelo slabo. Kako naj ravanam, če se mi to dogaja na vročini, je to normalno?

  2. Pojavljajo se mi zelo hude težave z vidom, očmi in dioptrijo in ne vem kam vodi vse skupaj. Zelo me straši in skrbi me, da bi oslepela... sploh ne vem kdaj se je začelo prejšno leto sem bila pri okulistu na običajnem pregledu in vse je bilo v redu, očala še moram nositi naprej kot sem jih do zdaj. Vid se mi slabša zelo hitro in prav zdi se mi, da je iz dneva v dan slabše. Zjutraj je najhuje, ko vidim vse čisto megleno še posebaj ko zjutraj vstanem vidim vse tako, kot da bi bila vse okoli mene megla potem nekako malo postane ok po kaki uri ampak vseeno še vedno vidim zelo slabo kljub očalom. Vsak dan me zelo močno bolijo oči včasih tako močno, da mi gre na jok ker mi je zadaj v očeh neka taka grozna sila in pritisk da tega ne morem opisati. Opažam tudi, da npr. pred mesecem dni sem videla plakat v šolski garderobi normalno na neki določeni razdalji, zadnje čase sploh na isti razdalji in isti svetlobi ne morem več prebrati kar piše. Res me je zelo strah, dogaja se mi tudi, da vidim pred očmi velikokrat kot neke sive pikice ali bleščice kot, da bi mi "pokali pred očmi" tak občutek je, opažam tudi neke čisto rahlo sivkaste skoraj prosojne kot neke čudne črte vijugaste ampak ne traja vedno, dogaja se mi tudi, da vidim občasno rumene, vijolične ali oranžne lise pred očmi včasih tudi rdeče kot neke malo večje pike nepravilne oblike, ki se mi preprosto pojavijo pred očmi. Postala sem tudi grozno občutljiva na svetlobo, da na soncu več ne morem prav gledati in izmenjujejo se mi glavoboli z bolečinami v očeh. 

  Zelo me skrbi, kaj se dogaja. 

 • Uredništvo

  Mateja Renko Koder

  Objavljeno: 16 apr. 2024 14:23

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena,

  glede omotičnosti na vročini bi ti svetovala, da v takšnih primerih poiščeš zavetje v senci, nosiš pokrivalo, se oblečeš v zračna oblačila in uživaš veliko tekočine. Če se bodo težave stopnjevale, pa je najbolje, da se posvetuješ s svojim zdravnikom, s katerim spregovori tudi o težavah z vidom in morebitnem ponovnem pregledu pri okulistu. Včasih se z vidnimi težavam pojavi pred začetkom glavobola tudi migrena.

  Lep pozdrav

  Mateja Renko Koder, dr. med., specialistka pediatrije

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje