Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

17. VPRAŠANJ

Tema: Ljubezen in zaljubljenost, Odnosi s prijatelji in vrstniki, Razmišljam in imam stališča, Samopodoba/Verjamem vase, Telesna samopodoba, Telesno dozorevanje, Zdravje in bolezni, Žalost in depresija

 • de

  dekle brez življenja

  dekle brez življenja

  Objavljeno: 28 maj 2023 20:28

  Hey.

  1. zanima me, kako se znebiti mozoljev na obrazu. Imam ih veliko in z nimi sem grozna. Zanima me tudi, kako imeti glatko in lepo kožo na obrazu-tako kot korejke.

  2. po nogi imam "pike". Imam tudi črne pike (tako jim vsaj mi rečemo), ki se stisnejo tako kakor mozolji samo za njimi ostane "bunkica" za nekaj malo časa. Želim imeti lepe glatke noge.

  3. moja drža je ogabna. zanima me kako jo na poravim v čim krajšem času. se spomnim da se morem ravno držat ampak premalokrat da se mi bi hrbtenica zravnala.

  4. Zakaj ljudje probajo preprečiti samomore. res je, da eni, ki jim preprečijo samomor potem čez čas lepše živijo ampak ne vsi. poleg tega je to tvoja osebna odločitev. zakaj potem splavi niso prepovedani? s splavom otroku ne daš možnosti do življenja.

  5. kako prebolet izgubo bližnega.

  6. kdaj si deležen psihičnega nasilja. no jaz sem že bila velikrat in sm še vedn. zdj ni glih nasilje sam useen.

  7. zakaj te fant gleda, če ni v tebe. čim več razlogov.

  8. izločena sem iz družbe, ker nimam pametnega telefona ne nč.

  9. ves čas sem pod kontrolo staršev. še frej cajta nimam.

  10. izgubila sem dva konja ki sta mi pomenila vse. zdaj nimam ke za jahat, vendar e moa želja zelo močna. help.

  11. kako dobiti fanta.

  12. ali so fantom všeč visoke punce (178).

  13. ali je kaj narobe če si v fanta ki je full niži od tebe.

  14. kako postati priljublen na šoli.

  15. kdaj je oseba depresivna.

  16. kakšne punce so fantom všeč.

  17. starša me ne marata. kumi čakam da zbežim stran.

  PROSIM VAS ZA ČIM KRAJŠI ODGOVOR. HVALA ŽE ZA V NAPREJ.

 • Uredništvo

  Anita Jagrič Friškovec

  Objavljeno: 29 maj 2023 17:54

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena, zdravnica je odgovorila na prva tri vprašanja. Na ostalo bo odgovorila psihologinja.

  Glede aken - pojdi k zdravniku po učinkovita zdravila, tam pokaži tudi noge. 
  K lepši drži pomaga samo šport. Veliko športa. 

  Anita Jagrič Friškovec, dr. med., specialistka šolske in urgentne medicine

 • de

  dekle brez življenja

  dekle brez življenja

  Objavljeno: 30 maj 2023 19:28

  prosim za čimprejšni odgovor.

  Sporočilo sem poslala že pred dvema dnevoma.

 • Ma

  Mark

  Mark

  Objavljeno: 01 jun. 2023 12:19

  Pozdravljena!

   

  Napisala si ogromno vprašanj na nekatatera ti znam odgovoriti. 

  1. Za znebitev mozoljev priporočam da uporablajš milo za obraz iz kozjega mleka z žajblom ki ga kupiš v DM. Priporočam tudi masko za obraz proti mozoljem, da se včasih namažeš z ogljem ampak neko kremo ki se jo dol izpereš to se tudi kupi v DM. Drugače pa če je faza huda pojdi do osebnega zdravnika in če imaš hudo fazo pojdi v lekarno in si kupi kremo skinoren meni je vse to zelo pomagalo. Kremo skinoren nesmeš uporabljati zjutraj ampak takrat ko odideš spat. Če ti bo doktor ali osebni zdravnik predpisal neka zdravila tableta jih zavrni zato ker povečujejo encime v jetrih in to ni zdravo.

  2. za lepe noge ti neznam pomagati in se ne spoznam tako dobro. Priporočam ti pa da se po tuširanju namažeš s vlažilno in hladno kremo 

  3. Glede drže imam tudi jaz težavo. Saj imam sholiozo hrbtenice zamik hrbtenice v desno. Glede drže pa ti svetujem da počneš to kar tudi jaz počnem delaš vaje za hrbtenico na kaki veliki žogi. Vaje in več nasvetov lahko najdeš na spletu.

  4. Nebi znal povedati zakaj pomagajo preprečiti samomora. Verjetno zato ker jim ta oseba nekaj pomeni in jim ni vseeno in do prepričani da stvari lahko uredijo.

  5. Glede prebolevanja drugih sorodnikov je tudi meni prejšnji teden umrl stric. In smo bili na pogrebu. Normalno je da trpiš saj sem tudi jaz. Najbolje je da se zamotiš se ukvarjaš s stvarmi ki te veselijo in ti nebodo spominjale na sorodnika

  6. Glede nasilja sem bil tudi jaz žertev psihičnega in fizičnega nasilja v osnovni in zdaj v srednji šoli. Glede tega je najbolje da neomenjaš tega nobenemu ali pa samo nekomu ki si prepričana da ti lahko pomaga. Drugače pa nobenemu ker nemaram da kdo komu šoli pamet. Do naslilja pride zaradi več razlog eden od razlogov je da hoče imeti svoj ugled in hoče biti king šole.

  7. glede vprašanja zakaj te fant gleda. Lahko jaz odgvorim ko sem fant. Uglavnem punce nekateri gledajo zato da so jim ušeč jaz tudi rad gledam ženske ki imajo dobro postavo ampak odkrito redko to gledam če pa že gledam pa mi je siguren zelo všeč in se mogoče zaljubil v njo. 

  8. Aha praviš da nimaš priajteljev in netelefona. Poskusi stik navezati z sošolci ali sošolkami. Včasih se pa poskusi vključit v družbo lahko k sošolcem lahko pa tudi v javnosti naprimer v parku. Jaz tudi nimam prijateljev vsaj tapravih ne. Telefona pa se probma čim bolje izogibati.

  9. Isto kakor pri meni probi starše prositi da rabiš tudi čas zase in da te morajo razumeti. Če tega nebodo vpoštevali jih lahko tožiš socialni službi ampak ne priporočam. Priporočam da se zmenite za kompromis.

  10. Glede jahanja ti priporočam da se vpišeš v kaki tečaj. Ali pa da si kupite konje. Nato vprašanje neznam dobro odgovoriti.

  11. Fanta dobiš tako da greš ven v družbo se povežeš s kako skupino punc, fantov in mešano. Iz skupine se poskusi zz enim članom bolje povezati in pribita postati prijatelja.

  12. Glede vprašanja ali so fantom všeč visoke punce to lahko odgovori vsak posameznik. Če odgovorim si ti zelo visoka od mene saj sem jaz velik 169cm. Drugače meni ni pomembna velikost ampak so mi mogoče bolj všeč manjše. Ampak tudi velike niso narobe meni je pomemben karakter ampak ne velikost nakoncu izgled.

  13. Ne nič ni narobe stem saj velikost ni pomembna za razmerje čeprav enim je ampak nasplošno ni pomembna.

  14. Naredi nekaj norega ali pa začni pomagat ljudem.

  15. Oseba je depresivna takrat ko se ti nič neljubi si brez volje po življenju

  16. Katere punce so fantom všeč je odvisno od posameznika. Meni so všeč punce ki imajo ravne lase neglede barve edino črne pa modre pa drugih živih barv ne. Všeč so mi da so dobre po srcu da mi znajo prisluhniti da me veliko sprašujejo da one pokažejo interes zame jaz pa tudi za njih. Pa glede izgleda mi je pomembna da je naravna brez uhanov vse povsod umetnih tripalnic itd.. da nima nalakeranih nohtov.

  17. A veš da jaz tudi hočem stran k mi gresta na živce ampak vem da me imata rada. 

   

  Tukaj so moji odgovori na vprašanja upam da so ti pomagali odgovori.

  Lp, Mark

   

   

   

   

   

 • de

  dekle brez življenja

  dekle brez življenja

  Objavljeno: 01 jun. 2023 19:55

  Ahojla.

  Mark. Moje sožalje za strica.

  Hvala ti za odgovore.

  Lepo bodi

   

 • Sa

  Sara 6

  Sara 6

  Objavljeno: 04 jun. 2023 10:49

  Pozdravljena.

  Jaz ti bom poskusila odgovoriti samo na vprašanja, za katera menim, da odgovor poznam. 

  1. vprašanje: Tudi sama imam težave z mozolji že več kot 5 let. Na začetku sem na čiščenje kože dala res veliko, ampak nič ni pomagalo (kot so npr. kreme, geli, toniki ...). Dokler nisem šla do zdravnice in me je ta napotila k dermatologinji, ni bilo bolje. Uporabljala sem kreme: Skinoren (kot je napisal Mark), Zalna*, kreme znamke La roche-posay*, Cadeavera, Himalaja, Afrodita, Just, Clarina in še kaj bi se našlo. Nič, res nič ni pomagalo, razen Zalna. Zalna mi je res izboljšala kožo. Priporočam pa ti čistilne gele in kreme znamk: CeraVe, La roche-posay, Eucerin, Bioderma.  

  2. vprašanje: Za to, da se znebiš pikic, predvidevam, da nastanejo po britju, ti priporočam kremo za po britju od Balee, ki jo dobiš v DM-u. Vsebuje izvlečke aloe vere, ki kožo poleg tega še rahlo ohladi in pomirja. V primeru vraščenih dlak pa ti priporočam piling, ki si ga lahko sama pripraviš doma (sladkor + med + olje, nekaj ur pustiš v hladilniku, po britju/med tuširanjem piling naneseš na obrita mesta in ga utreš). 

  7. vprašanje: S takimi vprašanji, kot je ta, si poskušaj delati čim manj predstav in zgodbic. Samo tole: fantje so fantje, v nekaterih stvareh so si pač enaki.  

  9. vprašanje: Starši, ki imajo svojega otroka res radi, bodo zanj skrbeli in se bali zanj, zato je ta problemček po mojem mnenju odveč. Strinjam se s prvo povedjo  Markovega zapisa - staršem povej, da potrebuješ čas zase in svoje socialne veščine, stike z drugimi/vrstniki. 

  11. vprašanje: Na tole vprašanje imam samo en predlog. Ne obremenjuj se s tem, kdaj, kje, kako boš dobila fanta. To enostavno pride, se zgodi, ko najmanj pričakuješ, in to lahko tudi sama potrdim. Čista resnica. 

  12./13. vprašanje: Vsak človek, v tvojem primeru fant, ima svoj okus. Prav tako punce. Tudi tu se strinjam z Markom. Vizualno te seveda fant/punca mora privlačiti, ampak bolj je pomemben karakter ;). Če se z nekom ujameš, ni pomembno, kakšen je, ampak samo to, kako ga vidiš ti <3. 

  17. vprašanje: Rada te imata! Bodi vesela, da ju imaš, če se vsaj lahko pogovoriš z njima. 

 • Ma

  Marjana

  Marjana

  Objavljeno: 05 jun. 2023 09:21

  Pozdravljena, 

  svojo držo lahko popraviš tako da se držiš ravno.

   

  Marjana iz Jesenic

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje