Skoči do osrednje vsebine

Vprašanje:

1 sam poljub…

Tema: Ljubezen in zaljubljenost, Nasilje, Odnosi s prijatelji in vrstniki, Spolni odnosi in spolno življenje

 • la

  layla

  layla

  Objavljeno: 06 dec. 2022 23:23

  1 sam samcat poljub

  to je vse kar je naredil 1 SAM POLJUB 

  sem layla in en tip iz treninga me je poljubil . nasledni dan ko sva ponovno imela oba trening so me vsi cudna gledali . vrprasala sm kaj je narobe in mi je ena povedala da je ta tip rekel vsem da sem ga JAZ poljubila in on tega ni hotel in dal je vse name. jaz sem eksplodirala kot ponavadi. imam tezave z jezo ze nekaj casa zato sem zacela plezat da vlozim jezo raje v sport a mi je prekipelo . udarila sem ga ... mocno v obraz v ustnice s katerimi me je poljubil . klicali so starse in sele takrat sem se zavedala kaj sem storila a ker sem totalno debilna se niti opravicila nisem . nevem kaj bo zdaj. dovolj sem stara da odgovarjam zase 14 sem . malo me je strah a tistemu tipu se ne nameravam opravicit trenutno . vem da sem ravnala narobe a si je nekako zasluzil 

   

   

  hvala vam za pozornost , Layla

 • Uredništvo

  Jasna Verčko

  Objavljeno: 07 dec. 2022 11:17

  Odgovor svetovalke:

  Pozdravljena, Layla,

  verjamem, da se ob neprijetnem dogodku počutiš zelo neprijetno. Razumem, da si bila pred vrstniki osramočena, ko je fant rekel, da si dala pobudo za poljub ti, prav tako pa tudi razumem, da te je situacija močno razjezila. Ko nas nekdo obtoži, da smo storili nekaj, kar nismo, nas lahko ob občutenju krivice hitro zanese, kar se je zgodilo tudi tebi.

  Vseeno pa je prav, da se zavedaš, da udarec ni primerna rešitev v dani situaciji in da nasilje nikoli ni način reševanja težav. Zato bi te pohvalila, da si poiskala pomoč v naši svetovalnici. Prav tako je super, da si skušala jezo obvladovati s športom. To je dober način in s tem le nadaljuj. Verjamem ti, da ti je žal, da si fanta udarila in da te skrbijo posledice. Ne bom zahtevala od tebe, da se mu opravičiš, saj tudi to, kar je storil on, ni bilo prav. Nisem uspela razbrati, ali se je ta poljub zgodil brez tvojega privoljenja in ti je zato še huje ali pa si si ga želela, vendar nisi želela biti ti pobudnica. Če je to naredil, ne da bi te vprašal in si poljuba nisi želela, je pomembno, da to poveš – temu fantu, pa tudi staršem. Če pa ti je hudo zato, ker je fant pobudo za poljub prevalil nate, pa vseeno skušaj situacijo pojasniti in upam, da boš uspela najti razumevanje s strani drugih ljudi za svoje počutje, za udarec pa bo treba prevzeti odgovornost. Menim, da s fantom dolgujeta opravičilo drug drugemu – on tebi za storjeno krivico, ti pa njemu za udarec. Nikakor pa ni vse tvoja krivda v celoti – neprimeren je bil le način reševanja težave, ne pa to, da si se skušala postaviti zase.

  V kolikor mi želiš sporočiti, kako se je situacija iztekla ali pa imaš še kakšno vprašanje, si dobrodošla, da spet pišeš.

  Lepo te pozdravljam,

  Jasna Verčko, mag. psihologije

 • Anonimno

  Zagotavljamo ti anonimnost, zato lahko brez skrbi zastaviš vprašanje. Tvojih osebnih podatkov ne objavljamo javno.

 • Brezplačno

  Nič ne stane! Na tvoja vprašanja bodo strokovnjaki odgovorili brezplačno.

 • Strokovno

  V spletni svetovalnici je na voljo ekipa strokovnjakov, ki jim lahko zaupaš. Med njimi so zdravniki, psihologi in drugi strokovni sodelavci.

Obrazec, kjer lahko zastaviš vprašanje

Vpiši vzdevek. Uporabiš lahko: črke slovenske abecede, številke, presledek, - in _

Izberi spol. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Vpiši svojo starost. Ta podatek je pomemben za svetovalca in ne bo javno objavljen. Če podatka ne želiš navesti, to spoštujemo.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje