Skoči do osrednje vsebine

Zaljubljenost in ljubezen

Zaljubljenost in ljubezen nimata starostne omejitve. Sta močni čustvi, na krilih katerih bi lahko poleteli v vesolje! Ko začneta ugašati, pa bi se najraje skrili pred svetom. Na srečo se lahko zaljubimo večkrat, na hitro, za kratek ali daljši čas. Zaljubljenost lahko s časom preide v pravo ljubezen. Ta potrebuje veliko nege, da se krepi in ohranja skozi čas. Za dileme in vprašanja o tem "kako mu /ji povedati, da mi je všeč"; "kakšen naj bo prvi poljub"; "zakaj me ne mara več" in podobna, ni enotnih odgovorov, še manj univerzalnih nasvetov. Veliko idej in razlag pa zagotovo najdeš tukaj.

Članki

 • 153664493 m normal none

  Razhod v ljubezenski zvezi – konec ali nova priložnost?

  Kot majhni si romantično zvezo velikokrat predstavljamo kot pravljico, v kateri se princ in princesa zaljubita in živita srečno do konca svojih dni. A večina ljudi se v življenju znajde tudi v trenutkih, ko se pravljica zaključi. Če si na tej točki tudi ti, se najprej zavedaj, da je tudi razhod normalen del odraščanja in življenja nasploh.

 • 69345767 m normal none

  Miti in resnice o spolnosti – preveri svoje informacije

  Tematike o spolnosti so v obdobju odraščanja lahko zelo vznemirljive in nove, še posebej, če jih obkrožajo skrivnostnost, tabuji in prikrivanje. V vsej radovednosti odkrivanja tematik o spolnosti se nam pogosto pojavi vprašanje, kje pravzaprav sploh poiskati prave in verodostojne informacije.

 • balloon g1344dda3d 1920

  Ljubezen

  Pojem ljubezni je težko opredeliti, ker v nas hitro sproži lastne občutke in romantična razmišljanja.

 • 153416629 m normal none

  O zlomljenih srcih ali zavrnitvi

  Morda se ti je že zgodilo, da je simpatija zavrnila tvoje povabilo na zmenek, da so prijatelji odklonili tvojo željo po druženju ali da so te sošolke, sošolci izključili iz skupnih aktivnosti. Vsak izmed nas si želi biti ljubljen in sprejet, zato je lahko zavrnitev za nas boleča.

 • 155746218 m normal none

  Kako vzdrževati ljubezensko razmerje

  V ljubezenskem razmerju zadovoljujemo potrebo po bližini in povezanosti, kar prispeva k našemu dobremu počutju. Če se v razmerju dobro počutimo in se imamo s partnerjem, partnerko radi, lahko čutimo strah ob misli, da bi se razmerje končalo, obenem pa čutimo željo po tem, da bi romantični odnos ohranili.

 • couple g7340d71e4 1920

  Zaljubljenost

  Ljubezen se začne z zaljubljenostjo. Ni nujno!

 • pexels vn thng 1415131

  Kdaj govorimo o pravi ljubezni?

  Ljubezen je popolnoma drugačno čustvo kot zaljubljenost.

 • Slika1

  Kako in zakaj se postaviti zase v ljubezenski zvezi?

  Si trenutno zaljubljen_a in v ljubezenski zvezi? Se kdaj srečuješ s težavo, da svojemu partnerju v nekaterih situacijah preprosto ne moreš reči ne? Tudi v ljubezenski zvezi je pomembna asertivnost – da se znamo postaviti zase.

 • 180934126 m normal none

  Postavljanje osebnih meja v ljubezenski zvezi

  Postavljanje osebnih meja v odnosu je ključnega pomena za zdravo in dobro ljubezensko razmerje. Ima pozitivne učinke na sam odnos in tudi na osebe, vključene v odnos.

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje