Skoči do osrednje vsebine

Zaljubljenost in ljubezen

Zaljubljenost in ljubezen nimata starostne omejitve. Sta močni čustvi, na krilih katerih bi lahko poleteli v vesolje! Ko začneta ugašati, pa bi se najraje skrili pred svetom. Na srečo se lahko zaljubimo večkrat, na hitro, za kratek ali daljši čas. Zaljubljenost lahko s časom preide v pravo ljubezen. Ta potrebuje veliko nege, da se krepi in ohranja skozi čas. Za dileme in vprašanja o tem "kako mu /ji povedati, da mi je všeč"; "kakšen naj bo prvi poljub"; "zakaj me ne mara več" in podobna, ni enotnih odgovorov, še manj univerzalnih nasvetov. Veliko idej in razlag pa zagotovo najdeš tukaj.

Članki

 • Kako vzdrževati ljubezensko razmerje

  V ljubezenskem razmerju zadovoljujemo potrebo po bližini in povezanosti, kar prispeva k našemu dobremu počutju. Če se v razmerju dobro počutimo in se imamo s partnerjem, partnerko radi, lahko čutimo strah ob misli, da bi se razmerje končalo, obenem pa čutimo željo po tem, da bi romantični odnos ohranili.

 • Miti in resnice o spolnosti – preveri svoje informacije

  Tematike o spolnosti so v obdobju odraščanja lahko zelo vznemirljive in nove, še posebej, če jih obkrožajo skrivnostnost, tabuji in prikrivanje. V vsej radovednosti odkrivanja tematik o spolnosti se nam pogosto pojavi vprašanje, kje pravzaprav sploh poiskati prave in verodostojne informacije.

 • Postavljanje osebnih meja v ljubezenski zvezi

  Postavljanje osebnih meja v odnosu je ključnega pomena za zdravo in dobro ljubezensko razmerje. Ima pozitivne učinke na sam odnos in tudi na osebe, vključene v odnos.

 • Razhod v ljubezenski zvezi – konec ali nova priložnost?

  Kot majhni si romantično zvezo velikokrat predstavljamo kot pravljico, v kateri se princ in princesa zaljubita in živita srečno do konca svojih dni. A večina ljudi se v življenju znajde tudi v trenutkih, ko se pravljica zaključi. Če si na tej točki tudi ti, se najprej zavedaj, da je tudi razhod normalen del odraščanja in življenja nasploh.

 • O zlomljenih srcih ali zavrnitvi

  Morda se ti je že zgodilo, da je simpatija zavrnila tvoje povabilo na zmenek, da so prijatelji odklonili tvojo željo po druženju ali da so te sošolke, sošolci izključili iz skupnih aktivnosti. Vsak izmed nas si želi biti ljubljen in sprejet, zato je lahko zavrnitev za nas boleča.

 • Kako in zakaj se postaviti zase v ljubezenski zvezi?

  Si trenutno zaljubljen_a in v ljubezenski zvezi? Se kdaj srečuješ s težavo, da svojemu partnerju v nekaterih situacijah preprosto ne moreš reči ne? Tudi v ljubezenski zvezi je pomembna asertivnost – da se znamo postaviti zase.

 • Potreba po ljubezni - ena temeljnih človekovih potreb

  Človek v svojem življenju veliko sanjari: kot otrok, v mladostni dobi, v zrelih letih in na starost.

 • Ko nam je nekdo všeč

  “Ljubiti” in “biti všeč” ne smemo zamenjevati.

 • Ljubezen in spolni odnosi

  Je za mlade ljubezen pomembna pri spolnosti?

Ne najdeš odgovora?

Zastavi vprašanje