Skoči do osrednje vsebine

Moje telo in zdravje

Naše telo je čudovito usklajen mehanizem, ki nam omogoča, da se gibamo, čutimo, mislimo, ljubimo in ustvarjamo. Ko odraščaš, se tvoje telo močno spreminja. Lahko te razveseljuje ali spravlja v slabo voljo, dvome in strahove, kot na primer "je velikost prava", "je teža prevelika", "kaj in koliko jesti", "je to, kar se mi dogaja, bolezen", "zakaj mozolji ravno na mojem obrazu"… Beri naprej, najdeš lahko veliko zanimivega.

Članki

 • flow g170518a58 1920

  Vnos tekočine – v povprečju od 7 do 8 kozarcev na dan

  Ali veš, da bi lahko telo brez hrane zdržalo več kot en mesec, brez vode oz. tekočine pa le nekaj dni?

 • Slika7

  Kako ravnati z živili v vročih poletnih dneh in na piknikih

  Poletje je tudi čas piknikov. Ali si pomislil, si pomislila, kako ravnati z živili v vročih poletnih dneh, da ne zboliš zaradi okužbe ali zastrupitve s hrano?

 • 153486951 l normal none

  Zakaj je pred spanjem bolje pojesti jogurt kot zrezek?

  Ali veš, da so tudi tvoje prehranjevalne navade pomembne za to, kako dobro spiš?
  V tem prispevku raziskujemo, kako lahko nekatera živila spodbujajo, druga pa škodljivo vplivajo na tvoje spanje - še posebej, če jih uživaš ob neprimernem času.

 • 1

  V poletje z možgani na "off", z nogami na "on"

  Največji čar poletnih počitnic sta svoboda in brezskrbnost – nobenih šolskih obveznosti! To je čas, ko lahko damo možgane na »off« in neobremenjeno uživamo poletne dni. Vseeno pa med počitnicami ne smemo pozabiti na telesno dejavnost. Dnevi postajajo vse toplejši in daljši, zato je priporočljivo izkoristiti ta čas za igro na prostem, raziskovanje in druženje s prijatelji ter družino.

 • Slika8

  Vadbeni izziv: povabi prijatelja/prijateljico na trening

  Ali veš, kakšne so prednosti treniranja s prijateljem/prijateljico? Trening v paru je bolj zabaven, hkrati pa tako krepiš tudi stare oziroma vzpostavljaš nove prijateljske vezi. V videu lahko dobiš nekaj idej, kako popestriti popoldneve po šoli.

 • remove gd63834d77 1920

  Začarani krog diet

  Vsi, ki nas ta stran zanima, smo se verjetno nekoč ujeli v začaran krog diet, iz katerega je težko, vendar ne nemogoče pobegniti. Poskusimo skupaj!

 • 180970526 m normal none

  Uživaj v hrani s polno pozornostjo

  Študije so pokazale, da lahko čuječe hranjenje vpliva na boljše počutje, tako telesno kot psihološko, ter povečuje užitek, medtem ko jemo.
  Preizkusi se kot čuječi jedec!

 • 1

  Poletna osvežitev

  Za poletno osvežitev ti predlagamo pripravo domačih osvežilnih pijač.

 • cubes gdd57e5506 1920

  Sladkor v pijačah in negativni učinki na zdravje

  Ali veš, koliko sladkorja vsebujejo pijače, ki jih zaužiješ?