Skoči do osrednje vsebine

Moje telo in zdravje

Naše telo je čudovito usklajen mehanizem, ki nam omogoča, da se gibamo, čutimo, mislimo, ljubimo in ustvarjamo. Ko odraščaš, se tvoje telo močno spreminja. Lahko te razveseljuje ali spravlja v slabo voljo, dvome in strahove, kot na primer "je velikost prava", "je teža prevelika", "kaj in koliko jesti", "je to, kar se mi dogaja, bolezen", "zakaj mozolji ravno na mojem obrazu"… Beri naprej, najdeš lahko veliko zanimivega.

Članki

 • 145885563 m normal none

  Kam in kako po poletno osvežitev v reke, jezera in morje

  Se tudi ti veseliš poletnih dni, ko ti bodo tudi reke, jezera in morje v Sloveniji nudili številne priložnosti za sprostitev in ohladitev ? Rekreacija, povezana z vodo, je zelo pomembna za tvoje zdravje in dobro počutje. Zavedati pa se moraš, da kopanje v naravi prinaša tudi določena tveganja za zdravje. A lahko jih ublažiš ali se jim izogneš. V nadaljevanju lahko spoznaš nekaj osnovnih priporočil za varno kopanje v naravi.

 • ura v2

  Zaščiti se pred UV sevanjem – spoznaj priporočila

  Koristni učinki sonca so vezani na dobro počutje, nastajanje vitamina D, sonce nam da toploto in svetlobo. Svetloba ima pomembno vlogo tudi za razvoj očesa in vidne funkcije. Pomembno pa je, da se predvsem zavedaš tudi škodljivih učinkov. Dobro je vedeti, da jih lahko preprečiš.

 • sonce 2

  Pred soncem se moramo zaščititi tudi pozimi

  Pozimi je zaščito pred UV sevanjem treba izvajati na prostem zlasti na smučanju oziroma v hribih in visokogorju.

 • Slika9

  Obiskovanje solarijev v kozmetične namene - mladostniki

  Uporabo solarijev v kozmetične namene odsvetujemo vsem, še zlasti pa mlajšim od 18 let!

 • zascita

  UV sevanje - kako se lahko zaščitim?

  Sonce ima poleg koristnih učinkov (nastanek vitamina D, dobro počutje, svetloba, toplota) tudi škodljive učinke na zdravje ljudi.