Skoči do osrednje vsebine

Samopodoba, čustva in psihične stiske

V obdobju odraščanja so misli in čustva večkrat razburkana in na robu vrelišča, reakcije pa lahko (pre)nagle. A ta nevihta običajno hitro mine. Včasih pa te stiska zgrabi močneje in traja, zaradi česar slabo spiš, si brez volje, najedata te tesnoba in žalost, sprašuješ se, kaj se dogaja s tabo,... Kljub temu, da je včasih zelo hudo, se stiske sčasoma poležejo in razrešijo. Prav tako sta ti vedno na voljo podpora in pomoč, kadar stiske sam ne zmoreš ali ne veš kako obvladati.

Članki

 • 174960808 m normal none

  Ko rečem NE. Kaj tedaj?

  Reči ne ni vedno lahko in ob tem se v marsikom pojavijo razni nelagodni občutki, kot so krivda, obžalovanje, tesnoba, stres in podobno. Teh neprijetnih občutkov se bomo dotaknili in ti predstavili nekaj načinov, kako se z njimi spoprijeti.

 • breakup gb0f84bb66 1280

  Ljubosumje – kako mu ubežati?

  Kaj sploh privede do ljubosumja. To se razlikuje, glede na naše značilnosti in pa glede na situacije, v katerih se znajdemo...

 • smiley g5e9117ecb 1280

  Kako ti lahko pomaga poimenovanje čustev?

  Natančno poimenovanje čustev, ki jih doživljaš, se ti morda sprva ne zdi zelo pomembno. Pa vendar ti lahko točno to pomaga bolje upravljati svoja čustva.

 • woman g6ccd0e5cd 1280

  Sram me je

  Sram je neprijetno čustvo, ki ga spremljajo občutki izpostavljenosti in ranljivosti. Nanaša se na negativno samovrednotenje, kar pomeni, da imamo globoko zasidrana prepričanja o tem, da nismo dovolj dobri ali da je z nami nekaj narobe.