Skoči do osrednje vsebine

Samopodoba, čustva in psihične stiske

V obdobju odraščanja so misli in čustva večkrat razburkana in na robu vrelišča, reakcije pa lahko (pre)nagle. A ta nevihta običajno hitro mine. Včasih pa te stiska zgrabi močneje in traja, zaradi česar slabo spiš, si brez volje, najedata te tesnoba in žalost, sprašuješ se, kaj se dogaja s tabo,... Kljub temu, da je včasih zelo hudo, se stiske sčasoma poležejo in razrešijo. Prav tako sta ti vedno na voljo podpora in pomoč, kadar stiske sam ne zmoreš ali ne veš kako obvladati.

Članki

 • 174960808 m normal none

  Ko rečem NE. Kaj tedaj?

  Reči ne ni vedno lahko in ob tem se v marsikom pojavijo razni nelagodni občutki, kot so krivda, obžalovanje, tesnoba, stres in podobno. Teh neprijetnih občutkov se bomo dotaknili in ti predstavili nekaj načinov, kako se z njimi spoprijeti.

 • Potrebe drugih

  Komunikacija

  Če znamo dobro komunicirati, bomo lažje ustvarjali dobre in kvalitetne odnose, znali izražati svoje mnenje in občutke.

 • Slika2

  Neverbalna komunikacija

  Neverbalna komunikacija je prav tako pomembna kot jezikovno sporazumevanje. Velikokrat se je niti ne zavedamo, a z njo sporočamo veliko več, kot si mislimo.

 • argument gcfaaff2d3 1280

  5 temeljnih načel za učinkovito komuniciranje, ko smo v težavah

  Oglej si nekaj koristnih napotkov za uspešno komunikacijo, ki ti bodo v pomoč tudi tedaj, kadar si v težavah ali s kom v konfliktu.

 • Nenasilna komunikacija = povezovalna, sočutna komunikacija

  Nenasilna komunikacija je uporabna in koristna v vseh vidikih našega življenja; tako doma kot v šoli. Pomaga nam, da smo bolj osveščeni, povezani, sočutni ter iskreni do sebe in drugih ljudi. Nenasilna komunikacija je pomembno orodje pri reševanju konfliktov in tudi v vsakodnevnih pogovorih. Ključna je, če želimo v življenju vzpostavljati spoštljive in tople odnose.