Matura

Vprašanja na tosemjaz.net.
StudyHard

Matura

ObjavaNapisal StudyHard » 14 Sep 2021 12:40

Letos imam maturo in sploh ne vem kako naj se pripravim, učim, naj grem na kakšne inštrukcije, delavnice ... Kaj če padem in bo šlo vse v nič?
Najbolj me skrbi matematika, saj imam dvojke in trojke.
Kaj če bodo zahtevali posebne kovid pogoje za maturo in cepljenje?
mathurantka

Re: Matura

ObjavaNapisal mathurantka » 14 Sep 2021 21:57

hejla, jaz sem imela maturo letos in me je prav tako kot tebe zelo skrbelo da bom padla. Nisem se prav veliko učila, ker sem imela proti koncu leta neke probleme, tudi čez leto sem delala bolj “na izi” večinoma sem imela 3,4 matematiko pa komaj 2. Učila sem se samo matematiko, pred maturo nisem prav veliko ponavljala mogoče en ali dva dneva pred maturo. Nakoncu sem vse na maturi imela 3, tudi matematiko, tako da naj te ne skrbi prav dosti, vrjamem da ti bo šlo :)
StudyHard1

Re: Matura

ObjavaNapisal StudyHard1 » 15 Sep 2021 10:41

O, hvala za tole.
Pa si imela potem dovolj točk za vpis na željen faks?
Ker kar čutim pritisk profesorjev da moram imeti vse odlično 5 in biti zlata maturantka, čeprav vem da to ni mogoče. Jaz bi rada samo naredila brez večjih stresov in da bom vseeno sprejeta.
mathurantka

Re: Matura

ObjavaNapisal mathurantka » 16 Sep 2021 21:57

Ojla spet,
čeprav je bila letos omejitev so me sprejeli na željeni faks, sicer niso sprejeli samo okoli 10 ljudi ampak vseeno. Sicer nevem koliko se učiš in kako hitro si zapomniš stvari ampak res, ne se preveč sekirat ker ti bo šlo. Ko zdaj pomislim s koliko učenja sem naredila maturo se mi zdi prav malo hecno, ker so mi zmeraj govorili kako je matura težka in da se je treba učiti sproti že od 1. letnika. Svetujem ti pa, da se potrudiš pri seminarskih nalogah (npr. pri geo, kem, zgo, soc…), ker če tam dobiš veliko točk ti to še kar zviša oceno, tudi če na pisnem delu zgubiš več točk. Tako da res tudi če se ti zdi da ti ne gre verjemi da znaš dovolj. Upam da sem ti vsaj malo pomagala, želim ti srečno šolsko leto :))