Manjsi fant

Vprašanja na tosemjaz.net.
Banananana

Manjsi fant

ObjavaNapisal Banananana » 04 Maj 2021 08:09

Heyy, ze kr neki casa se druzm iz enim fantom in se fuĺ dobro razumeva in oba cutva da bi loh med nama blo neki vec ampaaak mene ena stvar mot pri nama in to je to da je on manjsi od menee:(( men je pa res pomembn da je fant visji od punce in jaz bi sigurno bla z njim brez problema ampak samo ta stvar me mot in sm res prou zalostna zarad tega ker koncno sm najdla koga po dolgem casu da mi je vsec in na koncu je edini problem pri visini :(

Kaj pa vi mente o tem?
Kaj bi vi nardil na mojem mestu?

Hvala za nasvete<33
fwbiefbiw

Re: Manjsi fant

ObjavaNapisal fwbiefbiw » 04 Maj 2021 10:37

Najprej pravni vidik. Prav noben zakon se ne vpleta v višinska razmerja partnerjev in ne določa, kdo in za koliko mora biti višji. Če bi že kdo poskušal sprejeti takšen zakon, bi na ustavnem pogrnil po dolgem in počez.

Nadaljnje je pa odvisno od več dejavnikov, ki jih nisi navedla:

- če si 190+ cm "velikanka", potem... eee, h*bi ga, čimprej se navadi, da boš vse življenje večji del fantov in moških (strokovnjaki ti lahko postrežejo s percentilami) gledala "zviška", v tem primeru je najbolje, da kar pozabiš na ta svoj kriterij, ki ti res močno omeji izbor in izloči verjetno najboljše "na trgu".

- kolikšna je sploh višinska razlika? Če je par cm, se da že zdaj malo "pogoljufati", pa še hrbtenica ti bo hvaležna, če se odpoveš visokim petkam. Če je razlika "pol glave" ali več, gl. prejšnjo ali naslednjo točko.

- nisi navedla vajine starosti. Če si že dobila menstruacijo, je dokaj verjetno (ne pa zagotovo), da si že zrasla, kolikor tu je usojeno oz. boš dodala kvečjemu še nekaj cm, mnogi fantje pa se zares potegnejo šele enkrat po 15. letu, čisto možno je, da te bo tudi "tvoj" našišal že med enimi poletnimi počitnicami.

Mogoče še moja izkušnja. Ko sem še sam gulil OŠ klopi, sem bil v svojem letniku zmeraj prvi ali drugi najvišji med fanti. Kar nekaj punc mojega in sosednjih letnikov je v tem času bilo višjih od mene (ampak kot omenjeno prej, vse razen dveh 185+ "košarkašic" sem prehitel že do konca OŠ) in zanimivo, prav en del teh "velikank" se je name "lepil" še raje od normalnoraslih. Najvztrajnejša je bila ena, ki me je na testiranju celo merila in ob vpisovanju rezultata pripomnila "2 centi si manjši od mene".
MeMeMe

Re: Manjsi fant

ObjavaNapisal MeMeMe » 04 Maj 2021 12:31

Če maš z nekom res dober connection, pa boš osebo zavrnila zaradi videza (ni važno a gre za barvo oči, dolžino las, težo, višino...) to več pove o tebi, kot pa o tisti osebi.

Ne pravim, da si ti kriva ali pa da si slaba oseba, je pač tako da je višina hetero zvez posledica ene od mnogih "gender roles", ki zapoveduje da mora tip bit visok kot košarkar, punca pa mini in petite.
In zakaj se je ustvaril ta ​gender standard? Ker moramo ženske biti mentalno in fizično podrejene moškim.

Bedarija, ane?

Sama sem zelo srečna v zvezi s super fantom, ki je tudi kak cm nižji od mene, pa brez problema ob njem tudi petke nosim. Ker me pač ne briga, kaj si drugi mislijo o nama, midva se imava pa neizmerno rada.

Se mi zdi, da te bolj kot njegova višina moti strah pred predsodkov, ki bi jih po tvojem bila deležna. Ker "bodo vsi rekli kako si punca drzne biti višja od tipa", ane?

NE.

Vsaj upam, da je tako, in da res nisi tako površinska oseba, da bi zavrnila priložnost za srečo in ljubezen samozaradi tega, kaj pravi meter. :) na tak način iskanja ljubezni dvomim, da bos kdaj srečna v kakšni zvezi, ker vsakdanji človek pač ne more ustrezat vsem bednim Hollywood standardom.
Majaggyy

Re: Manjsi fant

ObjavaNapisal Majaggyy » 04 Maj 2021 18:22

Se popolnoma strinjam z vsem kar so ti drugi že napisali,glej če ga imaš res rada ti višina nikakor naj nebo pomembna kako navajas da če ne bi bilo te ovire bi bila z njim ja no če je tako potem pa ni problema višina ni pomembna.lp.maja😉
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Manjsi fant

Uredništvo » 05 Maj 2021 12:52

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena!

Vesela sem, da si nam pisala. Kot vidim, se je od včeraj pojavilo že kar nekaj komentarjev in nasvetov, pa bom vseeno dodala še svoj vidik.

Praviš, da se s fantom zelo dobro razumeta in oba čutita, da bi se lahko vajin odnos razvil v nekaj več kot prijateljstvo. Fant ti je všeč, edina stvar, ki te na njem "moti", pa je to, da je nižji od tebe. Kot pišeš, je to edina ovira, zaradi katere nisi prepričana, da si želiš biti z njim v razmerju.

Kot je izpostavilo že nekaj oseb pred menoj, nisi navedla, koliko si stara in kolikšna je višinska razlika med vama. Znano je, da fantje navadno dosežejo svojo končno višino kasneje kot dekleta, zato se strinjam, da je povsem verjetno, da te bo še prerasel, v kolikor še nista v letih, ko bi prenehala rasti. Vseeno pa bi se raje osredotočila na situacijo tukaj in zdaj - dejstvo je, da je fant zaenkrat nižji od tebe in da te to moti. S tem ni nič narobe. Vsaka oseba zase najbolje ve, kakšni ljudje so ji vizualno všeč oz. jo privlačijo. Na to zelo težko vplivamo in nima smisla, da se trudimo to spremeniti. Pogosto se nam "okus" za partnerje oziroma lastnosti, ki nas pri partnerjih privlačijo, s časom spremenijo sami od sebe - še posebej to velja za obdobje odraščanja in spoznavanja samega sebe.

Kakorkoli že, morda bi bilo smiselno, da se vprašaš, ali je fantova višina res edina oz. glavna stvar, zaradi katere imaš pomisleke glede napredovanja vajinega odnosa. Ti je fant, če odmisliš dejstvo, da je nižji od tebe, vizualno všeč oz. te privlači? Ali je njegova višina dejavnik, ki te tako zelo moti, da zaradi tega ne čutiš telesne privlačnosti do njega? Ko praviš, da ti je fant všeč - ali to pomeni, da so ti všeč predvsem njegove osebnostne in druge lastnosti, ki niso povezane z izgledom, ali ti je všeč tudi njegov videz? Te je morda strah, kaj bi si mislili drugi, če bi imela fanta, ki je nižji od tebe? Če si odgovoriš na ta vprašanja, se ti bo morda lažje odločiti, kaj storiti z vajinim odnosom. Naj poudarim, da pravilnih in napačnih odgovorov nanje ni - bistveno je, da poslušaš sebe in razmisliš o vzrokih, zaradi katerih imaš pomisleke glede razmerja z njim.

Kot so omenili že nekateri pred menoj, je višina osebe navadno postranskega pomena, kadar nam je nekdo zares všeč. Pri izbiranju partnerja čustvena povezava po navadi prevlada nad izgledom oz. ima večjo težo pri tem, ali si bomo nekoga želeli za fanta/dekle. Seveda pa tako ni pri vseh ljudeh. Kot sem že omenila, vsak zase najbolje ve, kaj mu je pri partnerju pomembno. Tudi če boš ugotovila, da je fantova višina nekaj, zaradi česar ne boš mogla biti z njim, je to popolnoma v redu in si zaradi tega ne zaslužiš obsojanja.

Uspešen razmislek in vse lepo ti želim.
Anja Rakovec, dipl. psihologinja (un)