Teza

Vprašanja na tosemjaz.net.
Ena123

Teza

ObjavaNapisal Ena123 » 06 Apr 2021 22:48

Pozdravljeni,
stara sem 12 let cez mesec bom stara 13,tezka sem 64.5,visoka pa 164.5.sem pretezka za svoja leta?Namrec vse moje sosolke so lazje od mene in pocutim se kot izobcenka v kako naj recem svoji tezi.v svojem razredu sem z vsemi prijateljica in imam svojo naj prijateljico ki mi vedno govori da nisem pretezka in da imam zelo lepo postavo,da naj se ne obremenjujem.ampak jaz bi se vedno rada bila vsaj 5-6 kilogramov lazja.sem pretezka?kako naj shujsam?

Hvala ze v naprej.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Teza

Uredništvo » 07 Apr 2021 09:20

Odgovor svetovalke
__________________

Pozdravljena,

Tvoja teža je res na zgornji meji. Malo popazi pri hrani, izogibaj se sladkorja, veliko se gibaj, hodi peš itd. Pij samo vodo.

Nismo vsi enaki in enako težki in tudi postave imamo različne.

Lep pozdrav,
Anita Jagrič Friškovec, dr.med.,
specialistka šolske in urgentne medicine
Honolulu

Re: Teza

ObjavaNapisal Honolulu » 07 Apr 2021 09:43

Zdravo!
Ne skrbi glede teže. Ubistvu ne more nihče vedeti ali si res že na meji ker te ne vidimo nekako imaš lahko veliko mišične mase in morda imaš pač takšno postavo ali pa zato ker tvoje kosti veliko tehtajo morda si ubistvu normalna. Ne moraš vedeti samo po izračunu ITM. Torej možno je da si vredu noče se ukvarjaš s kakim športom premisli realno pri sebi kakšen je tvoj način prehrane in športa. Zrasla boš še malo in vse se bo lepo razporedilo če si zdaj malo okrogla. Ne gre se samo zaradi teže ampak zaradi zdravja to je res pomembno če npr. Manj ješ to ni ravno vredu in tudi na koncu ne izgleda lepo na telesu. Bolje je da se paziš kot je zdravnica rekla da ješ manj sladkorja ker sladkor je res ogromen problem pa ne samo zaradi debelosti tudi sladkorno bolezen oz.diabetes lahko dobiš in še kasneje čez 10 15 let ali več kronične bolezni. Poskusi kakšno jed zdravo je toliko različic tudi malo sladkih ampak vseeno veliko bolj hranilih kot pa da bi pojedla čokolado. Pa tudi malo gibanja za začetek je že 10min vadbe za začetnike dobro sploh pa se boš bolje počutila in vse bo bolje. Tudi sladke pijače imajo vlogo zato bolj voda in čaji in ne odrekaj se preveč ter uživaj če ti pač pašejo palačinke ki so sladke jih pač pojej ne gre se da se povsem odpoveš vsemu samo za zmernost gre. Včasih se preveč primerjamo z drugimi. Ne primerjaj se s sošolkami ker ti si TI imaš edinstveno telo pa tudi morda se hitreje razvijaš od drugih tudi višja si najbrž zato prosim ne primerjaj se. Če se ti dobro počutiš v svoji koži je to super. Mogoče bi lahko vadila zapis pozitivnih stvari na tvojem telesu v tvoji osebnosti. In če se z vsemi razumeš je to super in tudi prijateljica ti pravi da imaš lepo postavo zato verjemi da si lepa takšna kot si :)❤. Srečno!!
Ena123

Re: Teza

ObjavaNapisal Ena123 » 07 Apr 2021 12:44

Hvala za vse odgovore!
Lp:)
Ena123 mi

Re: Teza

ObjavaNapisal Ena123 mi » 07 Apr 2021 13:11

Aja pa prej sem pozabila dodati,da sem ubistvu kar dobra karkoli delamo recimo tecemo ali sem ponavadi iz svojega razreda mwd puncami zmeraj med prvimi stirimi(predvsem rada imam odbojko.in celo enkrat me je sosolec izval na polaganje rok pred uciteljico(ki je bila sodnica inno ja jaz sem mislila da me bo premagal ) noo...ubistvu sem jaz njega😂.

Še enkrat hvala za odgovore
Lp