Gimnazija

Vprašanja na tosemjaz.net.
Kajax

Gimnazija

ObjavaNapisal Kajax » 09 Sep 2020 17:55

Pozdravljeni,
Sem v 4.letniku gimnazije, za faks se odločam med medicino in sanitarnim inžinerstvom. Imam željo po obeh študijih in me zanima ali bi se lahko prepisala po 1.letniku sanitarnega inžinerstva na medicino. Nekaj predmetov imata enakih in oba sta uni pa tudi smeri sta si podobni oz obe sta naravoslovni. Je možno? Hvala za odgovor.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Gimnazija

Uredništvo » 10 Sep 2020 12:59

Odgovor svetovalke
__________________

Pozdravljena.

Prepisi med študijskimi smermi so v domeni fakultet oz. njihovih referatov. Pravega odgovora na tvoje vprašanje ti tako ne morem dati. Povem ti lahko le, da v primeru, da po prvem letniku nekega študija ugotoviš, da ta študij zate ni pravi, lahko na referat študija, kamor bi se želela prepisati, nasloviš prošnjo, oni pa ti nato odgovorijo, če je prepis možen in če je, koliko diferencialnih izpitov moraš opraviti za preusmeritev na njihov program.
Mislim si, da je študij medicine takšen, da ima veliko vaj, ne le predavanj in izpitov, zato že zaradi same narave študija malce dvomim, da bi bil prepis mogoč. Lahko pa referat Medicinske fakultete že sedaj vprašaš, če so prepisi iz drugih programov v kasnejših letnikih mogoči. Izgubiti nimaš kaj, le bolje informirana boš in se boš zaradi tega lažje odločila, katero študij izbrati.

Vso srečo ti želim pri načrtovanju študijske poti.

Lep pozdrav,
Nives Laul, univ. dipl. psihologinja
Kajax

Re: Gimnazija

ObjavaNapisal Kajax » 10 Sep 2020 18:57

Najlepša hvala.