Kako na vlak?

Vprašanja na tosemjaz.net.
ZmedenaSm

Kako na vlak?

ObjavaNapisal ZmedenaSm » 18 Maj 2020 10:13

Sla naj bi v Lj ampak nimam pojma kakšna so zdaj pravila na javnem prevozu, saj nikjer ne piše. Pogledala sem tudi na njihove spletne strani, a ni nikjer navedeno. Moram kupiti evozovnico, ali iti na glavno postajo, glede na to da naj se sploh ne bi pogovarjali z voznikom, ki je v kabini zaprt.
Kako se zdaj sploh voziti z avtobusom in vlakom? Res sem zmedena.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Kako na vlak?

Uredništvo » 18 Maj 2020 13:27

Pozdravljena!

Razumemo tvojo težavo, saj je trenutna situacija res takšna, da se moramo ves čas prilagajati novim pravilom. Žal tudi mi ne vemo točnega odgovora na to vprašanje, zato ti predlagamo, da pokličeš na informacije za potniški promet Slovenskih železnic (080 81 11) oz. ponudnika avtobusnih prevozov v tvojem kraju in povprašaš, kako je sedaj glede nakupa vozovnic in prevoza. Spodbujamo pa tudi druge uporabnike foruma, ki vedo kaj več o tem, da s tabo delijo informacije.

Iz uredništva te lepo pozdravljamo.
One

Re: Kako na vlak?

ObjavaNapisal One » 19 Maj 2020 01:23

Hej za vlak oz. avtobus potrebuješ masko, ki jo moraš nositi ves čas potovanja. No tako naj bi bilo ampak sem tudi že v avtobusih videla osebe brez maske in jim šofer ni nič rekel ampak ja naj bi bile obvezne in jo res moraš imeti saj tako zaščitiš sebe in druge. Blagajna je odprta ampak mislim da je malo spremenjen delovni čas to nevem točno tako da sama poglej za katero postajo rabiš. Če ne pa še vedno lahko kupiš na vlaku (nisem prepričana) ampak glede na to da sprevodnik(kontroler) nosi masko in pregleduje karte ne vidim razloga zakaj ti ne bi prodal še karte. Na avtobusih pa je tako, da lahko vstopaš na sprednjih vratih le, če ima šofer okoli sebe neko zaščito, pregrado nevem kako se reče in ti lahko normalno zaračuna vozovnico. Če tega ni pa moraš vstopiti na zadnjih vratih in vozovnico predhodno kupiti na avtobusni postaji. Vendar mislim, da ima kar večina avtobusov že zaščito in lahko vstopiš spredaj. Na vlaku so tudi označena mesta kje lahko sediš zato da paziš na razdaljo.
No upam da sem ti pomagala :)